Webinar ‘ABR Late Night – Infectiepreventie in je praktijk’ - NVDA

Webinar ‘ABR Late Night – Infectiepreventie in je praktijk’

Meer weten over infectiepreventie in je praktijk? Op woensdag 24 mei van 19:30 tot 20:30 uur organiseren de Landelijke Zorgnetwerken Infectiepreventie en Antibioticaresistentie als onderdeel van de infectiepreventieweek een gratis webinar ‘ABR Late Night – Infectiepreventie in je praktijk’ via MedischeScholing.

Huisartsen- en verloskundigenpraktijken ontvangen regelmatig patiënten met infecties. Door een goede infectiepreventie kan verspreiden van infecties verminderd of zelfs voorkomen worden. Reinigen, desinfecteren, steriliseren zijn een onderdeel van de basis van infectiepreventie en gaat niet vanzelf goed. Hoe is dit bij jou in de praktijk? Weet jij waar je op moet letten? En wat zeggen de richtlijnen hierover?

Onder leiding van Masja Loogman (huisarts en senior wetenschappelijk onderzoeker bij de NHG), Leonie Welling (verloskundige werkzaam aan de Hogeschool Rotterdam), Karin Maas (doktersassistente), en Nico Bartels (deskundige infectiepreventie) worden deze onderwerpen op een praktische manier besproken, door in te gaan op casuïstiek waar praktijken dagelijks mee te maken hebben. De theorie wordt hierdoor direct gelinkt aan de praktijk.

Programma

  • 19:30 Welkom en inleiding
  • 19:35 Discussie: weerstand opbouwen of ziekte voorkomen? Is de kijk op infectiepreventie veranderd na de coronapandemie? Hoe begroet jij je patiënten anno 2023?
  • 19:45 NHG-richtlijn voor infectiepreventie in de praktijk
  • 19:55 Infectiepreventie in de praktijk, wat is zinvol en wat niet?
  • 20:10 Reiniging, desinfectie en sterilisatie: welke middelen gebruik je waarvoor? Wat zijn de knelpunten uit de praktijk? En concrete tips voor implementatie.
  • 20:30 Afsluiting

Inschrijven

Het Webinar is kosteloos te volgen, accreditatie is in aanvraag. Schrijf je in.