Skills Heroes 2023 - NVDA

Skills Heroes 2023

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vinden de Skills Heroes plaats: de vakwedstrijden doktersassistenten in opleiding. Anne, Arinda, Britt, Britt, Esmée, Lisanne, Lyana en Rosalie strijden ervoor om de beste te zijn.

De wedstrijdopdrachten verschillen speelt enerzijds in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Anderzijds doen ze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemers.

De finalisten

Tijdens de finale zijn Anne (ROC van Twente), Arinda (MBO Amersfoort), Britt (ROC Tilburg), Britt (Summa College), Esmée (Noorderpoort), Lisanne (Koning Willem I College), Lyana (Scalda) en Rosalie (Deltion College) werkzaam in een huisartsenpraktijk. Zij moeten zelfstandig meerdere handelingen tegelijk kunnen uitvoeren. Zoals triage, medische handelingen en de administratieve verwerking. Daarnaast spelen sociale vaardigheden een belangrijke rol tijdens het patiëntencontact.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in tientallen vakrichtingen, zoals verpleegkunde, lassen, grafisch vormgeven, bloembinden en een breed scala aan technische beroepen. En natuurlijk doktersassistent!

Wij wensen jullie heel veel succes en plezier!

Zie ook