STAP-budget voor opleiden - NVDA

STAP-budget voor opleiden

Wil je je als werkzoekende omscholen tot doktersassistent? Of wil je als werkende een subsidie voor een training, cursus of opleiding? Er is een STAP-budget (STimulering Arbeidsmarkt Positie) van maximaal € 1.000 per jaar voor scholing en ontwikkeling.

De overheid wil dat je als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens je loopbaan. Zo heb je meer kansen om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.

STAP-budget aanvragen

Als werkende of werkzoekende kun je 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

Stap ontwikkeladvies

Heb je een opleiding van maximaal MBO2-niveau afgerond, en ben je op zoek naar een geschikte opleiding? Dan kun je gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Als je ook echt een opleiding gaat volgen, dan kun je daarvoor mogelijk gebruik maken van het STAP-budget. Dat betekent dat je maximaal € 1.000 per jaar kunt aanvragen om die opleiding te doen.

Zie ook