Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker gaat digitaal - NVDA

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker gaat digitaal

Voor alle huisartsenpraktijken is het nu mogelijk om gebruik te maken van het digitale laboratoriumformulier voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Daarnaast blijven de papieren labformulieren geldig.

Door als praktijk te kiezen voor een digitaal labformulier, wordt het logistieke proces eenvoudiger, sneller en minder foutgevoelig. Er zijn minder acties en stappen nodig om het uitstrijkje op de juiste wijze naar het screeningslaboratorium te sturen.

De digitale aanvraag voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is mogelijk via het platform van ZorgDomein en VIPLive. Als huisartsenpraktijk kies je er zelf voor via welke leverancier je de aanvraag instuurt. En belangrijk om te vermelden: aan deze aanvraag zijn geen extra kosten verbonden.

Kaartje met QR-code

Huisartsen hebben via de post een kaart toegestuurd gekregen met daarop een QR-code, om eenvoudig op een website alle informatie te kunnen vinden over het overstappen naar het digitale labformulier voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Ook digitaal?

Er is ook een handleiding waarin staat hoe je met het digitale labformulier aan de slag kunt.

Daarnaast is er per leverancier een werkinstructie. Deze zijn terug te vinden op de website van bevolkingsonderzoek Nederland.

Vragen?

Voor alle vragen over het digitale labformulier, bijvoorbeeld hoe je als huisartsenpraktijk overstapt van het papieren naar het digitale labformulier, kun je contact opnemen via helpdesk@bevolkingsonderzoeknederland.nl, onder vermelding van “digitaal labformulier”. Vermeld duidelijk je vraag/probleem en de contactinformatie van diegene met wie zij contact op kunnen nemen.

Zie ook