NVDA tijdens de manifestatie over de huisartsenzorg - NVDA

NVDA tijdens de manifestatie over de huisartsenzorg

Doktersassistenten, Physician Assistants, Praktijkmanagers, Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners (POH en POH-GGZ) hebben samen met de huisartsen actie gevoerd tijdens de manifestatie op 1 juli 2022 over de huisartsenzorg.

De gezamenlijke beroepsverenigingen pleiten voor betere publieksvoorlichting, meer behoud van collega’s voor continuïteit in de praktijk en voor minder administratieve lastendruk in de (huisartsen)zorg. Behoud de persoonsgerichte huisartsenzorg!

Met duizenden bijeen op het Malieveld

Afgelopen vrijdag was de manifestatie voor de huisartsenzorg op het Malieveld in Den Haag. Duizenden mensen waren aanwezig. Het was een bijeenkomst met mooie toespraken, stevige geluiden en een speciaal actielied! Met z’n allen hebben we ons geluid laten horen: behoud de persoonsgerichte huisartsenzorg! Het was  jammer dat de minister op het laatste moment afzegde, maar dat doet niets af aan het stevige geluid dat we gezamenlijk hebben laten horen. En dat geluid gaat niet weg; we blijven hameren op wat er nodig is om goede huisartsenzorg overeind te houden. 

Terugkijken van de manifestatie

Kon je er niet bij zijn en ben je nieuwsgierig naar hoe het was? Of wil je het gewoon nog eens terugkijken? Bekijk dan de aftermovie hieronder:

 

Talkshow ‘De huisartsenzorg draait door!’ terugkijken

Na afloop van de manifestatie was er een online talkshow van Medische Scholing, verzorgd door de beroepsverenigingen van huisartsenpersoneel (NVDA, NVvPO, NAPA, V&VN PVK POH, NVvPM), SBOH (werkgever van de aios) en huisartsenverenigingen LHV en VPH.  Verschillende gasten uit de huisartsenzorg schoven aan tafel aan om de knelpunten en oplossingen te bespreken voor de eerstelijnszorg en terug te kijken op de actieweek huisartsenzorg. Ook NVDA-lid Wendy Olthof-Vos kwam aan het woord. Klik op onderstaande link om de talkshow terug te kijken:

Talkshow ‘De huisartsenzorg draait door!’

 

Petitie

De beroepsverenigingen bieden de minister en Tweede Kamerleden een petitie aan (5 juli 2022, 13.45 uur). De uitnodiging aan de minister van VWS staat, de minister is aan zet!

Zie ook

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”11413″ order=”desc”]