Webinar NVDA On Air 2021: de nabeschouwing - NVDA

Webinar NVDA On Air 2021: de nabeschouwing

Tafelgesprek gehost door Martine van Os

Jeuk? HPV? Covid-19? Tijdens het webinar NVDA On Air kwamen deze en nog veel meer onderwerpen aan bod! Het was een informatieve en leerzame webinar. Bedankt voor de aanwezigheid tijdens het webinar! We hebben al 150 evaluaties ontvangen. Het gemiddelde totaalcijfer voor het webinar is een 7,7. Daar zijn we blij mee!

‘Ik denk dat ik binnenkort maar eens een doktersassistent in onze talkshow ga uitnodigen.’ Dat zei presentatrice Martine van Os van Omroep MAX tijdens het webinar NVDA On Air op 18 november 2021. Martine leidde het tafelgesprek over de gevolgen van covid-19, waaruit bleek hoe weinig mensen weten dat doktersassistenten heel veel werk hebben verzet tijdens de coronapandemie. ‘Dat wist ik echt niet, maar ik zie het nu en daar heb ik veel bewondering voor,’ zei revalidatiearts Annelie Block.

Tafelgesprek

Tijdens het tafelgesprek vertelde doktersassistent Alma ter Wal-Harmsen over haar eigen coronabesmetting en vooral de long covid waarvan zij last heeft, al meer dan een jaar. ‘Je moet het stapje voor stapje opbouwen,’ weet ze uit ervaring. ‘Maar het kan best wel even duren. Mijn belangrijkste les: soms moet je de tijd nemen voor jezelf, het is niet slim om altijd maar door te gaan.’

Ook kwam Eline Hofman aan het woord. Zij is huisarts en werkzaam bij C-support, de organisatie voor ondersteuning van mensen die corona hebben gehad. De hulp is gratis en je kunt doorverwijzen. Een goed idee, denken wij bij de NVDA.

Verder gaf Sandra van Dijk een workshop. Zij is programmamanager bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en vertelde over het vernieuwde bevolkingsonderzoek. Tijdens de workshop gaf zij aan dat de zelfafnameset door de coronacrisis juist meer dan ooit wordt gepromoot.

De tweede workshop ging over jeuk. Twintig procent van de bevolking heeft last van chronische jeuk, vooral ouderen. Jeuk kan leiden tot depressie en zelfs suïcide. Expert Kasia Huisman vertelde er alles over.

Zie ook