Webinar COVID-19-vaccinatie zeer nuttig - NVDA

Webinar COVID-19-vaccinatie zeer nuttig

Op 13 januari 2021 organiseerde medischescholing.nl samen met samen met NHG, LHV, het ministerie van VWS en het RIVM een webinar over de Covid-19-vaccinatie. In dit nuttige webinar werd stilgestaan bij de vaccinatiestrategie in Nederland, de achtergrond van de diverse vaccins en de werkzaamheid en wat er van het huisartsenteam wordt verwacht.
De sprekers beantwoordden de vragen van zorgprofessionals aan de hand van duidelijke sheets en door in te gaan op de huidige actualiteit, zoals de werking van messenger-RNA en bijwerkingen. Ook de praktijkhandleiding die er nu is, werd besproken. Aangegeven werd ook dat alle HISSEN inmiddels zijn aangepast. Huisartsen gaan ook vaccinatiebewijzen verstrekken en moeten vragen of er centraal geregistreerd mag worden. Dit wordt ook in het webinar toegelicht. Het webinar is terug te zien (toegangscode: covidvaccins).
Op onze speciale coronavirus-pagina https://www.nvda.nl/coronavirus/, vind je de meest actuele informatie omtrent dit onderwerp. Daarnaast vind je op de sites van het RIVM, LHV en NHG ook alle informatie over de COVID-19-vaccinaties.

Doktersassistenten expliciet benoemd

In het webinar werd expliciet benoemd dat naast de huisartsen ook de doktersassistenten staan te trappelen om te gaan vaccineren om deze crisis aan te pakken. Een compliment aan de huisartsen die dit duidelijk maakten en de NVDA kan dit alleen maar namens de doktersassistenten en triagisten onderschrijven! 

Zie ook

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8604″ order=”desc”]