Update maart 2021 NVDA-meldpunt vaccinatiehulp - NVDA

Update maart 2021 NVDA-meldpunt vaccinatiehulp

De NVDA heeft een mailing verstuurd aan iedereen die zich heeft aangemeld voor het NVDA-meldpunt vaccinatiehulp over onze activiteiten rondom het meldpunt.

Wat hebben we allemaal gedaan en waarom zijn veel van jullie nog niet benaderd? Wij houden jullie via deze mailing graag weer op de hoogte van de ontwikkelingen.

[besloten]

Er is goed en minder goed nieuws.

Het goede nieuws

Allereerst het goede nieuws. We hebben met de helft van de 25 GGD’en goed contact en de meeste daarvan hebben inmiddels een bestand met namen ontvangen.

Als het goed is, is een aantal van jullie inmiddels benaderd.

Het minder goede nieuws

Het niet zo goede nieuws is dat de andere helft ondanks contact en herinneringsmails en een formele (!) brief aan de directie niet eens de moeite neemt te reageren. Of ze misschien gebruik willen maken van het bestand of dat ze zelf blijven werven is daarmee bij ons niet bekend. Onbegrijpelijk, omdat ze een bestand met bekwame en direct inzetbare doktersassistenten links laten liggen. Een gemiste kans!

Degenen onder jullie die nog niet benaderd zijn, vallen waarschijnlijk onder een van die niet reagerende GGD-en. Dat betreuren we en onze middelen om ze tot actie te bewegen lijken nu echt uitgeput.

GGD’en laten bekwame en direct inzetbare doktersassistenten links liggen. Onbegrijpelijk!

Iedere GGD-regio een eigen beleid

We hebben al eerder aangegeven dat iedere GGD zijn eigen beleid voert. Sommigen willen een BIG registratie en anderen werken met stagiaires. Ook uren-eisen verschillen.

Er stond weer een bericht in de krant dat studenten op stage de GGD helpen met vaccineren. Niks mis mee, als ze bekwaam zijn. Tegelijkertijd bij ons de frustratie dat ons bestand met competente doktersassistenten niet benut wordt. Dat weten de GGD’en van de NVDA, maar het is helaas hun keuze om zo te handelen.

Meer informatie

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8572″ order=”dsc” orderby=”date”]

[/besloten]