Studenten doktersassistent ROC Tilburg helpen met vaccineren - NVDA

Studenten doktersassistent ROC Tilburg helpen met vaccineren

Studenten Doktersassistent uit leerjaar 2 en 3 van de School voor Zorg en Welzijn van ROC Tilburg droegen hun steentje bij aan het gezamenlijke coronavaccinatie-initiatief van de huisartsen in Oosterhout. Zij kregen zo de mogelijkheid werkervaring op te doen in een tijd waarin het niet makkelijk is om een stageplaats te vinden.
​​​​​​
De studenten Doktersassistent deden voornamelijk de triage, het prikken en het optrekken. De overige plekken werden bezet door eerstejaars studenten Doktersassistent, Tandartsassistent en Maatschappelijke Zorg. De studenten werden begeleid door hun docenten en de medewerkers van huisartsen zorggroep Zorroo.

Samenwerking

Het prikken gebeurde onder supervisie van huisartsen zorggroep Zorroo in samenwerking met ROC Tilburg. Zo’n 2.800 mensen kregen hun prik tegen corona in sporthal Oosterheide in Oosterhout. Het gaat om patiënten van 19 huisartsenpraktijken uit Oosterhout en omgeving.

Mensen in de leeftijd van 60, 61 en 62 jaar kregen hun eerste prik. En mensen in de leeftijd van 63 en 64 jaar, mensen met obesitas en mensen met het syndroom van Down kregen hun tweede prik tegen corona.

Zie ook