Ook voor ZZP’ers voorrang bij testen - NVDA

Ook voor ZZP’ers voorrang bij testen

ZZP’ers in de zorg kunnen ook voorrang krijgen bij testen. Vanaf 21 september is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een voorrangsprocedure om getest te kunnen worden op Covid-19. Solopartners, waarmee we vaker contact hebben, heeft een korte test ontwikkeld waarmee een ZZP’er kan aantonen dat zij/hij zelfstandige in de zorg is.

Als aan een aantal aanvullende regels is voldaan, kun je daarmee aantonen of je in aanmerking komt voor voorrang. Wij zetten de regels op een rijtje.

Wanneer krijg je voorrang bij testen?

Je komt in aanmerking voor deze procedure als:

  • Jij klachten hebt die passen bij corona;
  • Jij onmisbaar bent voor de (directe) patiëntenzorg en continuïteit van die zorg. Dit geldt ook voor laboratoriumpersoneel;
  • Jij niet te vervangen bent door een andere zorgprofessional;

Hoe regel je voorrang bij testen?

Als je voorrang wil bij testen, dien je hiervoor een telefonische aanvraag te doen. Er is hiervoor een speciaal nummer, 0800 – 8101.

Zorg dat je je BSN-nummer en KvK-nummer bij de hand hebt voor je gaat bellen voor een afspraak bij één van de 25 GGD-testlocaties. Bij het aanvragen van voorrang zal hierom worden gevraagd. Ons advies is ook om een verklaring van de opdrachtgever te regelen waarin verklaard wordt dat je in de zorg werkt en onmisbaar bent

Wat neem je mee naar de test-afspraak?

Als je je laat testen, vergeet dan niet:

  1. Je identiteitsbewijs mee te nemen zodat jij geïdentificeerd kan worden;
  2. Bewijs dat je als zelfstandige zorgverlener actief bent.
    Hoe doe je dat? Doe de genoemde test van solopartners. Hiermee laat je zien dat je ingeschreven bent bij de KvK en onder welke naam. Neem een foto, of een screenshot van de uitslag mee zodat je deze kunt overhandigen.
  3. Het is ook mogelijk om een afschrift van de AGB-code in het AGB-register als bewijs te laten zien. Hiermee toon je aan dat je als zelfstandige of vrijgevestigde zorgprofessional werkt.
  4. De eerdergenoemde verklaring van de opdrachtgever

Zie ook