Noodkreet mondkapjes - NVDA

Noodkreet mondkapjes

Noodkreet mondkapjes!
Wij vragen mensen die mondkapjes hebben om ze af te geven bij de huisartsenpraktijk. De nood is hoog als het gaat om beschermende kleding en vooral mondkapjes. Wij krijgen dagelijks berichten binnen van doktersassistenten die bijna zonder mondkapjes en andere persoonlijke beschermingsmiddelen zitten. Daarom geeft de NVDA nogmaals een noodkreet af. Doktersassistenten en de andere zorgverleners zijn in deze dagen zo belangrijk en mogen geen risico op besmetting lopen. Daarom roepen we iedereen op om in kasten, schuurtjes en lades te zoeken naar vooral mondkapjes.

Wij vragen mensen die mondkapjes hebben om ze af te geven bij de huisartsenpraktijk, maar om zo min mogelijk aan de balie te komen. Je kunt ze bijvoorbeeld in een plastic zakje aan de deur hangen. Bel even van te voren om dat door te geven, want huisartsen hebben een deurbeleid. Praktijken zullen vervolgens onderling afstemmen waar de kapjes het hardst nodig zijn.

Alsjeblieft mensen help onze zorgverleners, want in het ziekenhuis is de nood hoog, maar in de huisartsenpraktijk waar de patienten vaak het eerste contact mee hebben is de nood nog hoger. Er is behoefte aan alles, maar doktersassistenten en huisartsen zijn vooral op zoek mondkapjes type FFP1, FFP2 en FFP3

Vanwege de coronacrisis is het alle hens aan dek. Als u de dokter of de assistent niet echt nodig heeft bel dan niet en ga niet naar de praktijk. Kijk eerst op thuisarts.nl.