LHV over zorgbonus voor doktersassistenten: wees ruimhartig - NVDA

LHV over zorgbonus voor doktersassistenten: wees ruimhartig

De NVDA krijgt met enige regelmaat doktersassistenten en triagisten aan de lijn die vragen hoe om te gaan met werkgevers die de zorgbonus niet willen aanvragen, terwijl zij vinden er wel recht op te hebben. De NVDA heeft steeds zowel richting werkgevers als ministerie aangegeven dat werkgevers er ruimhartig mee moeten omgaan. In ons regelmatig overleg met de LHV hebben we de signalen die we opvangen nogmaals onder de aandacht gebracht.

Het standpunt dat de LHV al innam, is gisteren nogmaals aan de leden onder de aandacht gebracht, zoals in onderstaand bericht is te lezen.

De boodschap is duidelijk: wees ruimhartig! Aan doktersassistenten en triagisten het advies om waar nodig het advies van de LHV nogmaals onder aandacht van hun werkgever te brengen.

Bericht op LHV-site

LHV: ‘We krijgen veel vragen over voor wie de bonus van de overheid voor zorgmedewerkers nu wel en niet is, zoals voor de doktersassistenten. De overheid heeft besloten de beslissing aan de werkgevers te laten. Als LHV vinden we: wees ruimhartig. Daarbij sluiten we ons aan bij veel andere werkgeversorganisaties in de zorg. In alle huisartsenpraktijken is er sinds de corona-uitbraak heel anders gewerkt. Zo bleek ook maar weer uit ons eigen onderzoek, waarmee we afgelopen week naar buiten kwamen. De hoge mate van flexibiliteit van de huisartsen en het team hebben de praktijken en patiënten door deze moeilijke tijd geholpen.’ (Bron: LHV.nl)

Zie ook

Dossier Zorgbonus (alleen voor leden)

[besloten]

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8471″ order=”desc”]

[/besloten]