'Ga met de patiënt het gesprek over roken aan' - NVDA

‘Ga met de patiënt het gesprek over roken aan’

Linda de Boer is stoppen met roken-coach en zeer actief in de NVDA regio Limburg. In een artikel op Rookvrijegeneratie.nl gaat zij in op haar fascinatie voor het Stoppen-Met-Roken.

Deze fascinatie heeft zij ‘omgezet in pragmatisch doen en mensen helpen’.

Linda: “De route naar SMR-hulp loopt vaak via de huisarts en praktijkondersteuner. De doktersassistent heeft laagdrempelig contact met de patiënt en kan op waardevolle manieren bijdragen en het thema bespreekbaar maken. Van informatievoorziening tot en met zelfs eigen SMR-spreekuren. Binnen de dagelijkse werkzaamheden en eigen spreekuren die doktersassistenten hebben, liggen tal van momenten om het rookgedrag aan te kaarten. Je kunt luisteren, vragen, voorlichting en advies geven om de gezondheid te bevorderen.”

Bron en foto: Rookvrije Generatie

[su_button url=”https://www.nvda.nl/scholing/slim-naar-rookvrije-patienten/” target=”self” style=”default” background=”#e60041″ color=”#FFFFFF” size=”8″ wide=”no” center=”no” radius=”auto” icon=”” icon_color=”#FFFFFF” text_shadow=”none” desc=”” download=”” onclick=”” rel=”” title=”Stoppen met roken” id=”” class=””]Meld je aan voor de NVDA scholing ‘Slim naar Rookvrije patiënten'[/su_button]

 

Zie ook