Werkbezoek Antje Diertens (D66) - NVDA

Werkbezoek Antje Diertens (D66)

Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) was op werkbezoek in de huisartsenpraktijk bij huisarts Roos Weersink en doktersassistent Marjo Schrörs in Groningen.

Na een rondleiding ging zij samen met NVDA-directeur Jellie Klaver in gesprek met een doktersassistent en huisarts over de positie en het werk van doktersassistenten. Mevrouw Diertens liet zich uitvoerig informeren en zag zo met eigen ogen de inhoud van het werk, de veranderingen in de zorg en de eisen aan kennis, communicatie en triage.

Dit soort werkbezoeken in huisartsenpraktijken laat zien wat de positie en rol van doktersassistenten is. De volksvertegenwoordigers zien dan met eigen ogen dat de zorg niet zonder de deskundigheid en betrokkenheid van doktersassistenten kan. De huidige zorg vereist een deskundige professional die aantoonbaar het vak verstaat. Titelbescherming van doktersassistent is hiervoor belangrijk en noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen.

NVDA-directeur Klaver vindt het een onwenselijke situatie dat er geen diploma nodig is en iedereen in Nederland zich doktersassistent mag noemen. ‘Een opleiding en titelbescherming is hiervoor nodig. Ik neem de Tweede Kamerleden graag mee naar huisartspraktijken om dit te laten zien!’

Meer informatie