Ashley Nederlands kampioen doktersassistent - NVDA

Ashley Nederlands kampioen doktersassistent

Ashley van den Berg (19) is Nederlands kampioen doktersassistent. Zij deed 15 en 16 maart mee aan de finale van Skills Heroes, de landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten.

Ashley: ‘Het was supergaaf toen ik mijn naam zag staan bij plaats 1. Ik ben Nederlands kampioen doktersassistent en met een supergrote glimlach kijk ik terug op deze ervaring die ik zeker niet had willen missen.’

Finale 

De finalisten werkten in een solopraktijk en voerden alle voorkomende werkzaamheden zelfstandig uit. Naast de handelingen op medisch-technisch terrein, beantwoordden de doktersassistenten telefoontjes en verwerkten dit verder administratief.

‘Lastige casussen’

De finale in Middelburg bestond uit vier onderdelen: tien telefoongesprekken voeren om de urgentie van de klacht te bepalen, administratie, drie medisch technische handelingen verrichten en gesprekken houden met simulatiepatiënten.

Een van de simulatiepatiënten was Engelstalig, wat extra uitdagend was. ‘Het waren lastige casussen waar je goed je hoofd bij moest houden. Ik had me goed voorbereid, maar het was toch spannend omdat je niet precies weet wat je te wachten staat. De jury zit recht tegenover je en houdt alles goed in de gaten en er zit ook nog publiek mee te kijken, wat extra spanning met zich meebrengt.’

Uitslagen Skills heroes doktersassistenten

  1. Ashley van den Berg, de horizon Alkmaar
  2. Lisa Woolderink, ROC Twente
  3. Ruth van Beek, ROC Willem I College

Gefeliciteerd allemaal!

 

Zie ook