Aandacht voor alle helden die in de zorg werken - NVDA

Aandacht voor alle helden die in de zorg werken

Vandaag tot en met zaterdag 17 maart vindt de 6e editie plaats van de Week van Zorg & Welzijn. De organisatoren vinden de week meer dan ooit nodig. Want er zijn 43.000 banen in de grootste sector van Nederland te vervullen.

Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. De locaties lopen uiteen van verzorgingshuis om de hoek tot een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen GGZ, mondzorg, buurthuizen, huisartsen, kinderopvang en nog veel meer.

Wereldrecord
Olympisch kampioen Maarten van der Weijden is ambassadeur van deze week en gaat iets bijzonders doen. Hij gaat op 14 zorg- en/of welzijnslocaties zwemmen. Dat doet hij per locatie 1 uur, en zo reist hij door heel Nederland. Totaal zal hij 36 uur bezig zijn om deze wereldrecordpoging te behalen, en tegelijk aandacht te vragen voor het mooie werk dat wordt verzet door de 1,2 miljoen mensen die werken in de sector. “Ik ben trots dat ik dit mag doen, want ik ben natuurlijk ook geholpen door de gehele sector tijdens mijn kanker. Dat motiveert mij extra om deze wereldrecordpoging te behalen”, aldus Maarten van der Weijden.

De Week van Zorg & Welzijn staat weer bol van de activiteiten door het gehele land. De meer dan duizend organisaties openen hun deuren en laten het gewone werk zien, maar organiseren ook speciale activiteiten. Zo richten een aantal ziekenhuizen de operatiekamer voor één dag in voor een poppendokter, wordt er een sterrenkok gevraagd te koken in de keuken van een verzorgingstehuis en zullen een groot aantal bekende Nederlanders een bezoek brengen aan instellingen bij hun in de buurt. De week wordt traditiegetrouw afgesloten met de Open Dag van Zorg & Welzijn op zaterdag 17 maart. Deze dag trekt altijd honderdduizenden bezoekers.

De Week van Zorg &  Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus, om beeldvorming en imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren.

Bron: www.weekvanzorgenwelzijn.nl