Blik op werken in een gezondheidscentrum - NVDA

Blik op werken in een gezondheidscentrum

Gezondheidscentra staan voor de uitdaging om meer zorg op maat te leveren, zorgverleners meer de rol als coach/ gids te laten nemen en meer tijd per patiënt vrij te maken. Een flinke uitdaging in een krappe arbeidsmarkt waarin de werkdruk nu al hoog is. Een flinke uitdaging in een krappe arbeidsmarkt waarin de werkdruk nu al hoog is. Kansen hierbij liggen, volgens Anoeska Mosterdijk (directeur van Ineen), met name in het vormgeven van wijkgerichte multidisciplinaire samenwerking, het tonen van goed werkgeverschap door aandacht voor duurzame inzetbaarheid en ondersteunen van zorgprofessionals bij deze transitie en ook door te kijken naar innovaties en zorgvernieuwing.

Mosterdijk sprak op 12 september tijdens het tweede SSFG Symposium. Een middag waarop ruim 50 deelnemers, van bestuurders en PVT-vertegenwoordigers tot huisartsen, zich gezamenlijk bogen over de belangrijkste uitdaging voor het gezondheidscentrum. NVDA-voorzitter Kees Gillis zit in het bestuur van de SSFG, de Stichting Sociaal Fonds Gezondheidscentra.

Het was een mooie middag waarin deelnemers veel ervaringen en inzichten konden uitwisselen over deze drie belangrijke en actuele thema’s. En waarin deelnemers ook een bijdrage hebben geleverd aan het verder  uitdenken van een aanpak voor duurzame inzetbaarheid voor gezondheidscentra.

bron: SSFG. Hele bericht lezen?