NVDA onderzoekt gedwongen ontslagen in ziekenhuizen - NVDA

NVDA onderzoekt gedwongen ontslagen in ziekenhuizen

We komen graag in contact met doktersassistenten die te maken hebben met een mogelijk gedwongen ontslag of grote veranderingen binnen hun ziekenhuis als gevolg van reorganisaties. Begin september start de NVDA een projectgroep die de positie van doktersassistenten in ziekenhuizen onderzoekt en welke actie nodig is. De werkgroep is gestart door signalen van doktersassistenten uit het veld over reorganisaties binnen ziekenhuizen.

Het Medisch Spectrum Twente (MST) is recent geïnformeerd over een nieuwe ontslagronde. Meer dan 150 banen gaan in deze ronde verdwijnen. Het MST wil in 2017 en 2018 300 voltijdbanen schrappen. De ontslagen zijn onderdeel van een bezuinigingspakket van in totaal 30 miljoen euro.

Doktersassistenten zijn de dupe
In de komende ontslagronde is vooral gekeken naar mensen die in het ‘primair medisch proces’ werken en waar zorg efficiënter kan, zegt bestuursvoorzitter Bas Leerink. Hij noemt medische secretaresses en doktersassistenten als voorbeelden. “Het gaat niet om verpleegkundigen, die verwachten we te kunnen herplaatsen.”

De NVDA onderzoekt hoe we hiertegen in actie kunnen komen.Een speciale projectgroep gaat deze week aan de slag en is op zoek naar ervaringen vanuit het werkveld. Heb jij te maken met een grote reorganisatie en/of gedwongen ontslagen? Deel je informatie via ziekenhuizen@nvda.nl