Werknemersorganisaties stappen uit de CAO VVT - NVDA

Werknemersorganisaties stappen uit de CAO VVT

Drie werknemersorganisaties weigeren de onderhandelingen voor een nieuwe CAO VVT verder voort te zetten met de FNV. Tegen de nadrukkelijke afspraken in, heeft die bond gelekt uit de vertrouwelijke sfeer van het overleg, collega-vakbonden beschuldigd en aperte leugens via sociale media verspreid. NU’91, FBZ en CNV Zorg & Welzijn willen dat er rust komt in de sector, behoud van banen en zekerheid voor werknemers. De Cao VVT is de grootste cao van Nederland. In de sector zijn meer dan 400.000 werknemers werkzaam.

De afgelopen jaren was het onrustig in de sector, met reorganisaties, faillissementen en rechtszaken. Werknemers werden de flex of WW ingejaagd, omdat zorginstellingen failliet gingen. FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn willen een goede beloning, ontwikkelingsmogelijkheden en een stabiele werkomgeving. De drie werknemersorganisaties vinden het belangrijk dat mensen hun baan kunnen houden.

Los van het proces in deze cao-onderhandelingen zullen wij niet akkoord gaan met voorstellen die leiden tot verlies van werkgelegenheid en een verstarde sector. We moeten juist trots zijn op de mensen die anderen verplegen, verzorgen of thuis bijstaan en ervoor zorgen dat medewerkers dat in goede werkomstandigheden kunnen blijven doen. Randvoorwaarde voor de onderhandelingen is dat daarover open en reëel en overleg gevoerd kan worden.