• Home
 • Ken jezelf en wees een professional

Ken jezelf en wees een professional

Vanaf 1 juli is er een wetsverandering, dan zijn werkgevers verplicht om doktersassistenten meer te betrekken bij de invulling van hun werk en bij de geboden kwaliteit van zorg van de instelling of praktijk.

Je gaat dus meer meepraten over je eigen werk. Maar meepraten over je werk kun je niet zomaar, dat moet je leren. De NVDA heeft drie scholingen in het programma waarin je kunt leren om meer constructief mee te praten over zaken die je werk aangaan. Ken jezelf en wees een professional is daar een van, zie ook Jij hebt meer impact dan je denkt en Invloed op je werkomgeving.

Herkenbaar?

Je wilt meer inspraak op je werk, maar het lukt je niet altijd om dat voor elkaar te krijgen, omdat andere medewerkers andere zaken belangrijker vinden. Herken je dat? Dan is deze training van 2 dagdelen echt iets voor jou!

De scholing bestaat uit diverse onderdelen.

 1. Wie ben jij?
  Iets voor elkaar krijgen lukt veel beter als je je eigen persoonlijkheidstype weet. Dan krijg je meer inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren, je unieke inbreng en talenten. Zo herken je beter je gunstige bijdragen aan het team. Je kunt makkelijker inspelen op leemtes in het team.
  In deze scholing werk je met de Myers-Briggs type-indicator (MBTI©): een wereldwijd bekend en praktisch instrument om persoonlijkheden te typeren. Een intakevragenlijst helpt de trainer en de deelnemers zich voor te bereiden op de scholing. Bij de prijs van deze scholing is analyse van de Myers-Briggs type-indicator inbegrepen (€100).
 2. Gestructureerd werken
  Ook besteedt deze scholing aandacht aan het werken met de Veilig Incident Melding (VIM) en Positieve Incident Melding (PIM). Bovendien leer je werken met een template om een A3 rapport te maken met daarin stappen om op een gestructureerde manier een probleem samen te vatten en op te lossen.

Als leidinggevenden na het volgen van de scholing inzien dat deze methodes bruikbaar zijn om hun team prettiger en effectiever te doen functioneren, kan een soortgelijke scholing georganiseerd worden voor het hele team.

Leerdoelen

 • Persoonlijke effectiviteit
 • Constructief samenwerken
 • Inzicht in je persoonlijkheidstype op basis van de MBTI
 • Opbouwend-kritisch werken met VIM en PIM
 • Werken met een A3-analyse template

 



Beschikbare scholingsdata: Ken jezelf en wees een professional



DatumScholingRest. plaatsenLocatiePlaats

April

11-04-2024
11-04-2024 | 10:00 - 17:00
Ken jezelf en wees een professional (1 x) 10 NVDA kantoor Baarn Baarn Meld je aan

December

04-12-2024
04-12-2024 | 10:00 - 17:00
Ken jezelf en wees een professional (1 x) 10 NVDA kantoor Baarn Baarn Meld je aan



Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg