• Home
 • Jij hebt meer impact dan je denkt

Jij hebt meer impact dan je denkt

Vanaf 1 juli is er een wetsverandering, dan zijn werkgevers verplicht om doktersassistenten meer te betrekken bij de invulling van hun werk en bij de geboden kwaliteit van zorg van de instelling of praktijk.

Je gaat dus meer meepraten over je eigen werk. Maar meepraten over je werk kun je niet zomaar, dat moet je leren. De NVDA heeft drie scholingen in het programma waarin je kunt leren om meer constructief mee te praten over zaken die je werk aangaan. Jij hebt meer impact dan je denkt is daar een van, zie ook Invloed op je werkomgeving en Ken jezelf en wees een professional.

Herkenbaar?

Herken je dit: Je hebt iets ingebracht tijdens een overleg en er wordt bepaald niet instemmend gereageerd? Hoe krijg je dan voor elkaar wat je graag zou willen in je werk of nodig is voor het goed uitvoeren van je functie?

Het helpt als je inzicht hebt in je eigen communicatieve stijl en in die van anderen. En als je hebt geleerd hoe je door een andere communicatieve stijl je gesprekken meer naar je hand kunt zetten. Dat leer je in deze scholing die uit 2 dagdelen bestaat. Twee onderwerpen komen aan de orde:

 1. Communicatievaardigheden
  Deze scholing is gebaseerd op de Roos van Leary. De Roos van Leary is een evidence based en praktisch model dat inzicht geeft in hoe mensen met elkaar communiceren. En hoe de communicatie van de ene persoon van invloed is op het gedrag van een ander. Door betere communicatie kun jij meer zeggenschap over je werk krijgen, omdat je beter in staat bent met impact je mening te geven. Praktische tips en oefeningen voor betere communicatie zijn belangrijke onderdelen van deze scholing.
 2. Denk- en analysevaardigheden
  Je leert om systematisch voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, op grond waarvan je samen met anderen beslissingen neemt. Ook leer je hoe je een plan van aanpak maakt of hoe je daaraan constructief bijdraagt.

Als leidinggevenden na het volgen van de scholingen inzien dat deze methodes bruikbaar zijn om hun team prettiger en effectiever te laten functioneren, kan een soortgelijke scholing georganiseerd worden voor het hele team.

Leerdoelen

 • Inzicht in de eigen communicatieve stijl
 • Inzicht in het interactieve model van de Roos van Leary
 • De eigen communicatieve stijl kunnen aanpassen om een doel te bereiken
 • Beslisvaardigheden ontwikkelen
 • Een plan van aanpak maken

Zie ook de andere scholingen

 Beschikbare scholingsdata: Je hebt meer impact dan je denktDatumScholingRest. plaatsenLocatiePlaats

Maart

20-03-2024
20-03-2024 | 10:00 - 17:00
Je hebt meer impact dan je denkt (1 x) 10 NVDA kantoor Baarn Baarn Meld je aan

November

06-11-2024
06-11-2024 | 10:00 - 17:00
Je hebt meer impact dan je denkt (1 x) 10 NVDA kantoor Baarn Baarn Meld je aanContact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg