• Home
  • NVDA steunt acties in ziekenhuizen

NVDA steunt acties in ziekenhuizen

Deze en volgende week draaien medewerkers in een aantal ziekenhuizen 24 uur lang zondagsdiensten. De operatiekamers, radiologie en tientallen andere afdelingen zijn die dag gesloten voor niet-spoedeisende zaken vanwege de cao-acties.

Ziekenhuismedewerkers zijn aanwezig om actie te voeren en zij komen ook een aantal keer samen voor het ziekenhuis tijdens een protestbijeenkomst om hun eisen kracht bij te zetten eisen. De NVDA zit niet rechtstreeks aan de cao tafel voor de ziekenhuizen, maar wij steunen wel de acties. In ziekenhuizen werken veel doktersassistenten en zij hebben recht op een goede cao.

Eindbod

Werknemerspartijen zijn bereid weer aan de onderhandelingstafel te komen als de ziekenhuiswerkgevers bereid zijn om goede afspraken te maken over loon en werkdruk voor álle 200.000 ziekenhuismedewerkers. Zolang het huidige eindbod van de werkgevers niet van tafel is, is dit niet het geval.

Werknemerspartijen willen op dit moment eerst informeel overleggen om te kijken of verder formeel onderhandelen zinvol is. Zolang dit niet het geval is, gaan de geplande acties en zondagsdiensten de komende periode onverminderd door.

Wat willen werknemerspartijen

Werknemerspartijen willen een goede cao voor ziekenhuismedewerkers met een salarisverhoging van 5% en een extra toeslag op het loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen om te werken. Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers.

Zie ook 

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg