• Home
  • De vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon

Als je op je werk geconfronteerd wordt met agressie-incidenten, ongewenst gedrag en problemen in de samenwerking of conflicten kun je als doktersassistent gebruik maken van een vertrouwenspersoon. Dit kan zonder je werkgever in te lichten.

Wanneer maak je hiervan gebruik? Bijvoorbeeld als jij of je team onveiligheid ervaart in de omgang met agressieve patiënten, of als er sprake is van pesten op de werkvloer of van discriminatie. Je kunt een vertrouwenspersoon ook inschakelen als je de indruk hebt dat iemand in de praktijk middelen gebruikt, of bijvoorbeeld op feestjes uit de school klapt over patiënten.

Kom je er alleen of met je collega’s niet uit, dan is het tijd om een vertrouwenspersoon in te schakelen.

Huisartsenzorg

Omdat niet iedere huisartsenpraktijk of huisartsenpost een vertrouwenspersoon heeft, is er voor deze organisaties een vertrouwenspersoon beschikbaar. Doktersassistenten in de huisartsenzorg kunnen aanspraak maken op maximaal vier uur ondersteuning, begeleiding of advies van een vertrouwenspersoon. Dat geldt ook voor hun collega’s, inclusief de artsen zelf.

De SSFH dekt hiervan de kosten en het is allemaal anoniem. Is er na die vier uur meer zorg nodig, dan krijgt de praktijk een offerte van het Gimd, de instelling voor maatschappelijke dienstverlening.

Ziekenhuizen

In ziekenhuizen is er vaak een eigen vertrouwenspersoon die meestal via het intranet te vinden is.

Contact met vertrouwenspersoon

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg