• Home
  • Bezettingsproblemen door hoge uitval in de huisartsenzorg

Bezettingsproblemen door hoge uitval in de huisartsenzorg

De hoge coronabesmettingscijfers leiden tot veel uitval van huisartsen en de medewerkers in de huisartsenzorg. De hoge uitval van personeel leidt tot bezettingsproblemen, dat is onvermijdelijk. De NVDA hoort uiteraard ook de verhalen van haar leden.

Het betekent dat praktijken alle zeilen moeten bijzetten om de patiëntenzorg te kunnen leveren of moeten zoeken naar creatieve oplossingen.

Doktersassistenten merken het als eerste aan de telefoon en bij het inplannen van de spreekuren. Sommige praktijken mailen hun patiëntenpopulatie en vragen daarvoor begrip. Het vraagt zowel van de huisartsen als van de doktersassistenten veel flexibiliteit door toegenomen werkdruk. De NVDA herkent dit probleem, naast de personeelstekorten die er al zijn.

Doktersassistenten voelen zich verantwoordelijk voor de bereikbaarheid en zullen zich niet snel ziek melden, omdat ze weten wat dit voor de toegang tot de praktijk en voor hun collega’s betekent.

Maatregelen

Velen werken extra om de afwezigheid van hun collega’s op te vullen. Dat kan natuurlijk niet lang doorgaan. Daarom adviseert de NVDA dat huisartsen ondanks de versoepelingen die de overheid instelt, voorlopig blijven vasthouden aan de maatregelen in de praktijk, zoals het dragen van een mondkapje en indien mogelijk afstand houden om daarmee de zorg zoveel mogelijk toegankelijk te houden en kwetsbare patiënten extra bescherming te bieden.

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg