• Home
  • Nieuws tags: triage

Nieuws

Petitie voor triagisten

De NVDA ondersteunt de Beroepsvereniging Triagisten Nederland (BTN) met de oproep voor een petitie om in gesprek te kunnen gaan met de werkgevers. Volgens BTN staan de triagisten op omvallen door het vele invallen en wil aan de slag met het nijpende tekort aan triagisten en invaldiensten.

Spoed, maar toch geen spoed

Helaas hoort ook de NVDA het vaker; mensen bellen vaker de spoedpost in de avonduren en weekeinden met klachten die geen spoed blijken te hebben.

Column over de doktersassistent

Anne Marie Visser spreekt in een column in Stad Nijkerk haar waardering uit voor de doktersassistent. ‘Waarom stellen doktersassistenten toch al die aanvullende vragen? Door de opleiding voor triage schat zij de ernst van klachten vrijwel nooit te laag in.’

Dag van de Triagist 2021

Het is vandaag weer de laatste donderdag van september: de Dag van de Triagist! De dag waarop de NVDA de triagisten in het zonnetje zet. Wat een druk en onstuimig jaar hebben we achter de rug!

Campagne: bel minder snel de HAP

Ook de NVDA merkt al jaren dat de huisartsenposten overspoeld worden met vragen die geen spoed hebben. En zo loopt de werkdruk van de HAP maar op. Daarom is de NVDA voorstander van een gezamenlijke landelijke campagne. 

NVDA en BTN gaan samenwerken

Na constructieve gesprekken tussen De NVDA en de Beroepsvereniging Triagisten Nederland (BTN) gaan beide beroepsverenigingen op een aantal terreinen samenwerken.

De laatste donderdag van september: de dag van de triagist

Deze dag zet de NVDA alle triagisten in het zonnetje! Hun werk is van onschatbare waarde. Dit is de afgelopen maanden sinds de corona uitbraak maar weer eens extra gebleken. Dagelijks is het hun taak de aard en urgentie van telefoontjes naar de spoedpost in te schatten. Dit verdient waardering.

Landelijke Kennistoets Triage verplaatst

Ondanks de versoepelde maatregelen die de overheid per 11 mei heeft afgegeven is in samenspraak met de locatie en de betrokken partijen besloten om de Landelijke Kennistoets Triage te verplaatsen naar 1 juli 2020.

Scholing Triage in de dagpraktijk

Er zijn nog plekken vrij voor de scholing Triage in de Dagpraktijk in Drachten op 11/6 en 25/6. De derde bijeenkomst is in september (datum volgt). Meld je aan!

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg