• Home
  • Nieuws tags: triage

Nieuws

Dag van de Triagist

Vandaag, donderdag 28 september, is het de dag van de Triagist. Tijdens deze dag zetten we alle triagisten in Nederland in het zonnetje.  

Triage en meer tijd voor de patiënt

Diverse huisartsenpraktijken zijn dit jaar gestart met het project ‘Meer Tijd voor de Patiënt’. Dat huisartsen meer tijd nemen voor de patiënten dan tien minuten, vindt de NVDA een goede ontwikkeling.

Verandering diplomeringstraject triage

HDS-en hebben binnen hun koepelvereniging InEen besloten om het diplomeringstraject van triagisten te veranderen. Tussen 1 januari 2023 en 1 juli 2024 is er sprake van een overgangsregeling.

NVDA in Dagblad Trouw

NVDA-voorzitter Linde Gonggrijp reageert in Trouw op de Patiëntenfederatie Nederland die vindt dat doktersassistenten niet moeilijk moeten doen als patiënten geen antwoord willen geven.

Dag van de triagist 2022

Vandaag donderdag 29 september is het de dag van de Triagist. Jouw dag! Deze dag sta jij als triagist in het zonnetje!

Rapport werkbeleving onder triagisten

Triagisten ervaren steeds vaker een negatieve beïnvloeding van de werkbeleving door de complexere zorgvraag, meer veeleisende patiënten in een 24/7-economie en de tekorten op de arbeidsmarkt.

Extra scholing triage

Op verzoek van vele doktersassistenten organiseert de NVDA academie een extra scholing ‘Triage en communicatie in de dagpraktijk’, vanaf 8 november in Baarn (13.00- 17.00 uur). Docent Vera van Andel leert je in 4 dagdelen effectief te werken met de NHG-TriageWijzer en de Kernsetfeedbacklijst.

Petitie voor triagisten

De NVDA ondersteunt de Beroepsvereniging Triagisten Nederland (BTN) met de oproep voor een petitie om in gesprek te kunnen gaan met de werkgevers. Volgens BTN staan de triagisten op omvallen door het vele invallen en wil aan de slag met het nijpende tekort aan triagisten en invaldiensten.

Spoed, maar toch geen spoed

Helaas hoort ook de NVDA het vaker; mensen bellen vaker de spoedpost in de avonduren en weekeinden met klachten die geen spoed blijken te hebben.

Column over de doktersassistent

Anne Marie Visser spreekt in een column in Stad Nijkerk haar waardering uit voor de doktersassistent. ‘Waarom stellen doktersassistenten toch al die aanvullende vragen? Door de opleiding voor triage schat zij de ernst van klachten vrijwel nooit te laag in.’

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg