• Home
  • Nieuws tags: studenten

Nieuws

Maatwerk-aanpak in regio helpt om tekort aan stageplaatsen doktersassistenten aan te pakken

Is er in jouw praktijk ruimte voor een BOL-student en wil je tips om daar een stageplaats voor te creëren? SSFH heeft in samenwerking met NVDA, LHV, InEen en SBB het ‘Draaiboek BOL-stages doktersassistent studenten voor huisartsenpraktijken’ samengesteld. Daarmee hopen we regio’s een handreiking te bieden om aan de slag te gaan met een maatwerk-aanpak om meer stageplaatsen te creëren voor doktersassistenten.

Lisanne wint Skills 2023

De NVDA feliciteert Lisanne (Koning Willem I College) met haar eerste plaats als doktersassistent tijdens de Skills Heroes 2023, het NK voor beroepen. De tweede plaats is voor Lyana (Scalda) en Esmée (Noorderpoort) behaalde de derde plaats. Gefeliciteerd alledrie!

Skills Heroes 2023

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vinden de Skills Heroes plaats: de vakwedstrijden voor doktersassistenten in opleiding. Anne, Arinda, Britt, Britt, Esmée, Lisanne, Lyana en Rosalie strijden ervoor om de beste te zijn.

Passende stagevergoeding

Genoeg stages, betere stagebegeleiding en uitbannen stagediscriminatie. Dit staat in het Stagepact MBO, een initiaief dat de NVDA van harte toejuicht!

Regionale aanpak tekort doktersassistenten

Studenten doktersassistent van het ROC Da Vinci College uit Dordrecht gaan één dag in de week naar school en lopen vier dagen per week mee in een praktijk van Zorggroep Huisarts en Zorg Gorinchem.

Gastlessen Vista College Heerlen

Doktersassistent zijn is een beroep en geen functie. Dat was het motto van de NVDA gastlessen aan student-doktersassistenten bij Vista College in Heerlen, eerder deze maand. 

Gastlessen Gilde Opleiding in Venlo

Wat betekent de Beroepscode Doktersassistent voor het uitvoeren van beroep doktersassistent? Hoe ga je om met ethische kwesties, lastige keuzes en morele dilemma’s? Judith Linders en Linda de boer van NVDA Regio Limburg gaven gastlessen aan derdejaars studenten doktersassistent.

Gastles Hoornbeeck College in Kampen

Enthousiaste NVDA leden geven regelmatig gastcolleges op de opleidingen tot doktersassistent. Chantal Kruse van de expertgroep Ziekenhuizen was te gast op het Hoornbeeck College in Kampen.

Gastles Vista College in Heerlen

Judith en Linda van NVDA-regio Limburg waren weer te gast bij het Vista college in Heerlen. Hier gaven zij voor 2 groepen tweedejaars studenten een leuke interactieve gastles over de benodigde competenties van een doktersassistent vanuit het Beroepscompetentieprofiel (BCP).

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg