• Home
  • Nieuws tags: ssfh

Nieuws

Maatwerk-aanpak in regio helpt om tekort aan stageplaatsen doktersassistenten aan te pakken

Is er in jouw praktijk ruimte voor een BOL-student en wil je tips om daar een stageplaats voor te creëren? SSFH heeft in samenwerking met NVDA, LHV, InEen en SBB het ‘Draaiboek BOL-stages doktersassistent studenten voor huisartsenpraktijken’ samengesteld. Daarmee hopen we regio’s een handreiking te bieden om aan de slag te gaan met een maatwerk-aanpak om meer stageplaatsen te creëren voor doktersassistenten.

Workshops voor je digitale vaardigheden

Tijdens de online ‘Bootcamp voor digicoaches’ van de coalitie Digivaardig in de zorg op 5 oktober (09.00-16.30 uur) kun je je digitale vaardigheden een boost geven. Ook voor doktersassistenten!

Stagevergoedingen voor zij-instromers

Er zijn vergoedingen beschikbaar voor zij-stromers als stimulans om meer stageplaatsen beschikbaar te stellen in de huisartsenzorg. Zowel voor de stagiair zelf als voor de praktijk.

Hoe digivaardig ben jij?

Hoe goed kun je met digitale technologie overweg? Zeker voor iemand die al wat langer in het vak zit, is het gebruik van de digitale technologie anders dan bij jongeren. In hun opleiding was er nog geen aandacht voor (of ze bestonden toen nog niet eens…). Daarom zijn er digitale leermiddelen.

Rapport werkbeleving onder triagisten

Triagisten ervaren steeds vaker een negatieve beïnvloeding van de werkbeleving door de complexere zorgvraag, meer veeleisende patiënten in een 24/7-economie en de tekorten op de arbeidsmarkt.

De vertrouwenspersoon in de huisartsenzorg

Hoe ga je als medewerker met agressie-incidenten, ongewenst gedrag of problemen in de samenwerking of conflicten, of misschien met (vermoedens van) integriteitskwesties? Hiervoor is er een vertrouwenspersoon.

Stagetekort in de regio aanpakken met subsidie

Het tekort aan stageplaatsen in de huisartsenzorg is in de ene regio nóg groter dan in de andere regio. Daarom verleent SSFH ook dit jaar weer subsidie aan innovatieve projecten in de regio die bijdragen aan meer stageplaatsen.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg