• Home
  • Nieuws tags: roken

Nieuws

Stoppen met roken met Stoptober 2021

Stoptober is samen 28 dagen niet roken. En ook dit jaar kunnen onze doktersassistenten weer helpen met gratis informatie en support en gerichte ondersteuning. Wil je je patiënten helpen? Bestel bijvoorbeeld gratis materialen!

Gratis Stoptober-webinar op 1 juli 2021

Het Trimbos-instituut biedt in samenwerking met Stoptober een praktische en gratis Stoptober-webinar voor zorgverleners op donderdag 1 juli (15:00-16:15 uur). In het webinar hoor je meer over de invulling van Stoptober 2021 en jouw mogelijke rol daarin.

Online bijeenkomst Stoppen met roken 16 juni

De NHG organiseert een verkennende online bijeenkomst over hoe Stoppen met roken beter te implementeren in de huisartsenpraktijk. Woensdag 16 juni 2021, 17.00 t/m 18.30 uur. Als je vindt dat ook doktersassistenten een rol kunnen hebben om rokers te begeleiden, meld je aan!

31 mei 2021: Wereld niet roken dag

Maandag 31 mei is het World No Tabacco Day, Wereld niet roken dag. Steeds meer doktersassistenten zetten zich professioneel in en brengen dit onderwerp meer onder de aandacht bij hun patiënten. Tot zelfs eigen spreekuren Stoppen met Roken (SMR).

Bestel campagnematerialen voor PUUR rookvrij

De campagne PUUR rookvrij zet mensen die roken op een positieve manier aan tot het doen van een effectieve stoppoging. Als doktersassistent ben jij ook belangrijk voor een succesvolle stoppoging. Bestel op Puurvoorprofs.nl posters, flyers en visitekaartjes van PUUR rookvrij.

Rookvrije zorgomgeving

In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. Dit o.a. in aansluiting op de maatschappelijke beweging de Rookvrije Generatie.

Wereld niet-roken dag 2020

31 mei is het wereld niet-rokendag. Uit onderzoek van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij blijkt dat jongeren liever verkering en/of seks hebben met iemand die niet rookt.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg