• Home
  • Nieuws tags: roken

Nieuws

Komt een roker bij de dokter(sassistent)

Stoppen-met-rokencoach, doktersassistent en trainer Linda de Boer heeft meegewerkt aan een artikel over stoppen met roken bij het Zorgpad Stoppen met Roken van het Trimbosinstituut.

Congres Rookvrije Start op 9 maart

Donderdag 9 maart 2023 is het grote landelijke Congres Rookvrije Start in Amersfoort. Het congres biedt gevarieerde workshops, ludieke plenaire sessies en mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen. Laat je samen met collega’s inspireren door onder andere staatssecretaris Maarten van Ooijen, zorgverleners, onderzoekers en andere experts.

Stoptober 2022: Help om te stoppen met roken

Binnenkort start Stoptober weer; de maand waarin rokers samen 28 dagen niet roken. Naast de toolkit is er ook de Scholing ‘Slim naar rookvrije patiënten’ van de NVDA academie. Er zijn nog plekken vrij op 27 september in Baarn, 17.30 – 21.00 uur.

Toetsingskader Persoonsgerichte leefstijlbegeleiding in de zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) toetst of de zorg veilig, goed en persoonsgericht is. Om transparant te zijn over wat de inspectie toetst, maakt de inspectie toetsingskaders voor verschillende onderdelen van de gezondheidszorg. Een toetsingskader bestaat uit een aantal normen en daarbij behorende toetsingscriteria.

Campagne PUUR Rookvrij van start: ouders met thuiswonende kinderen

Meer dan 1 miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt. Roken schaadt de gezondheid van het kind, ook als een ouder alleen maar buiten rookt. Stoppen met roken is de énige manier om de gezondheid van het kind te beschermen. Daarom richt de landelijke campagne PUUR rookvrij zich de komende periode op ouders met thuiswonende kinderen.

Start PUUR rookvrij voor ouders

Vanaf 19 mei is de landelijke campagne PUUR rookvrij weer zichtbaar. Voor lang niet iedereen is bekend dat het ook schadelijk is voor de gezondheid van kinderen als iemand alleen buiten rookt.

Stoppen met roken bespreekbaar maken

Steeds meer doktersassistenten willen meer weten en leren over stoppen met roken, om patiënten te bewegen naar een rookvrij leven. En om mensen met een kinderwens of al zwanger zijn, naar een #rookvrijestart te helpen.

Blended care en stoppen met roken

Blended care is een combinatie van gedragsmatige ondersteuning en een e-health interventie: persoonlijke hulp met slimme apps zoals een stoppen-met-roken-app.

Start 2022 met PUUR rookvrij

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen ook een nieuw begin. Een goed moment om te stoppen met roken dus. De landelijke campagne PUUR rookvrij moedigt mensen die roken aan om het nieuwe jaar rookvrij in te gaan en hun stopdatum te plannen op 1 januari.

Stoppen met roken met Stoptober 2021

Stoptober is samen 28 dagen niet roken. En ook dit jaar kunnen onze doktersassistenten weer helpen met gratis informatie en support en gerichte ondersteuning. Wil je je patiënten helpen? Bestel bijvoorbeeld gratis materialen!

Gratis Stoptober-webinar op 1 juli 2021

Het Trimbos-instituut biedt in samenwerking met Stoptober een praktische en gratis Stoptober-webinar voor zorgverleners op donderdag 1 juli (15:00-16:15 uur). In het webinar hoor je meer over de invulling van Stoptober 2021 en jouw mogelijke rol daarin.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg