• Home
  • Nieuws tags: roken

Nieuws

Start PUUR rookvrij voor ouders

Vanaf 19 mei is de landelijke campagne PUUR rookvrij weer zichtbaar. Voor lang niet iedereen is bekend dat het ook schadelijk is voor de gezondheid van kinderen als iemand alleen buiten rookt.

Stoppen met roken bespreekbaar maken

Steeds meer doktersassistenten willen meer weten en leren over stoppen met roken, om patiënten te bewegen naar een rookvrij leven. En om mensen met een kinderwens of al zwanger zijn, naar een #rookvrijestart te helpen.

Blended care en stoppen met roken

Blended care is een combinatie van gedragsmatige ondersteuning en een e-health interventie: persoonlijke hulp met slimme apps zoals een stoppen-met-roken-app.

Start 2022 met PUUR rookvrij

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen ook een nieuw begin. Een goed moment om te stoppen met roken dus. De landelijke campagne PUUR rookvrij moedigt mensen die roken aan om het nieuwe jaar rookvrij in te gaan en hun stopdatum te plannen op 1 januari.

Stoppen met roken met Stoptober 2021

Stoptober is samen 28 dagen niet roken. En ook dit jaar kunnen onze doktersassistenten weer helpen met gratis informatie en support en gerichte ondersteuning. Wil je je patiënten helpen? Bestel bijvoorbeeld gratis materialen!

Gratis Stoptober-webinar op 1 juli 2021

Het Trimbos-instituut biedt in samenwerking met Stoptober een praktische en gratis Stoptober-webinar voor zorgverleners op donderdag 1 juli (15:00-16:15 uur). In het webinar hoor je meer over de invulling van Stoptober 2021 en jouw mogelijke rol daarin.

Online bijeenkomst Stoppen met roken 16 juni

De NHG organiseert een verkennende online bijeenkomst over hoe Stoppen met roken beter te implementeren in de huisartsenpraktijk. Woensdag 16 juni 2021, 17.00 t/m 18.30 uur. Als je vindt dat ook doktersassistenten een rol kunnen hebben om rokers te begeleiden, meld je aan!

31 mei 2021: Wereld niet roken dag

Maandag 31 mei is het World No Tabacco Day, Wereld niet roken dag. Steeds meer doktersassistenten zetten zich professioneel in en brengen dit onderwerp meer onder de aandacht bij hun patiënten. Tot zelfs eigen spreekuren Stoppen met Roken (SMR).

Bestel campagnematerialen voor PUUR rookvrij

De campagne PUUR rookvrij zet mensen die roken op een positieve manier aan tot het doen van een effectieve stoppoging. Als doktersassistent ben jij ook belangrijk voor een succesvolle stoppoging. Bestel op Puurvoorprofs.nl posters, flyers en visitekaartjes van PUUR rookvrij.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg