• Home
  • Nieuws tags: geweld

Nieuws

Agressie op de werkvloer: hoe ga je daarmee om?

Je onveilig voelen op de werkvloer – dat zou natuurlijk nooit moeten gebeuren. Toch heeft een groeiend aantal zorgmedewerkers last van intimidatie tijdens het werk, zowel verbaal als fysiek. Dit blijkt uit een onderzoek van OpenUP. 

Wat is jouw ervaring op de werkvloer?

PGGM&CO en het ministerie van VWS doen onderzoek hoe zij professionals het beste kunnen helpen bij een betere werkomgeving. Alleen voor NVDA-leden: doe mee aan het onderzoek, deel jouw ervaring en maak kans op een bol.com-cadeaukaart ter waarde van € 25!

Nog weinig aangifte van geweld tegen zorgverleners

In een uitzending van De Monitor vertelt een huisarts dat het met name aan de balie veel mis gaat: ‘Assistentes worden voor kutwijf uitgescholden’. Ook noemt ze: ‘Ik kom wel naar de praktijk toe als ik mijn zin niet krijg’ en ‘met name jongere assistentes die niet durven te komen werken, omdat ze verrot worden gescholden’.

Vragenlijst geweld tegen zorgverleners

Wat zijn jullie ervaringen met geweld op het werk tegen zorgverleners? De NVDA heeft een vragenlijst gemaakt om te inventariseren naar de ervaringen van doktersassistenten met geweld op het werk tegen zorgverleners.

Blijf van zorgverleners af!

Vandaag is voorzitter Paulus Lips van Stichting Sociaal Fonds Huisartsen Fonds, waar de NVDA ook deel van uitmaakt, geïnterviewd op NPO radio 1 over neersteken huisarts in Loosdrecht.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg