• Home
  • Nieuws tags: corona

Nieuws

Ook doktersassistenten en huisartsen kampten met klachten na coronaperiode

Beroepsverenigingen V&VN en de Federatie Medisch Specialisten hebben een peiling gehouden onder zorgprofessionals. Waaronder ruim 1.400 huisartsen en doktersassistenten de peiling hebben ingevuld. Uit deze peiling is gebleken dat een meerderheid van de zorgprofessionals na de intensieve coronamaanden met fysieke en mentale klachten kampt. Zorgprofessionals zijn moe, hebben angstgevoelens, piekeren veel en hebben last van slaapproblemen. 

Vragen van patiënten over 2e pauze AstraZeneca

Afgelopen vrijdag heeft het Ministerie van VWS besloten om het vaccineren met AstraZeneca voor de tweede keer te pauzeren. Zie hierover ons eerdere bericht. Dit kan voor veel onrust en vragen zorgen vanuit de patiënten en wellicht meer telefoontjes voor jou als doktersassistent zijnde.

Herhaling oproep: Meld ons onveilige Covid-19 situaties bij patiëntcontact

Vorige week hebben wij middels een oproep doktersassistenten en triagisten gevraagd melding te doen van onveilige Covid-19 werksituaties. Inmiddels hebben wij tientallen meldingen ontvangen. Mocht jij nog geen melding gedaan hebben maar zijn onderstaande situaties wel van toepassing op jouw persoonlijke situatie? Meld je dan alsnog. 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg