• Home
  • Nieuws tags: cao-umc

Nieuws

NVDA opent meldpunt over niet-naleven cao

Regelmatig vertellen NVDA-leden dat hun werkgever de cao niet (altijd) naleeft. Om dit te inventariseren hebben we het NVDA-meldpunt niet-naleven cao opgezet. Vind jij ook dat je werkgever zich bij jou niet (altijd) aan de cao-afspraken houdt, laat het ons anoniem weten!

Overeenstemming over aanvullende afspraken cao UMC

Op 11 november is overeenstemming bereikt over aanvullende afspraken voor de cao UMC. Deze afspraken komen voort uit de extra gelden die door VWS beschikbaar zijn gesteld en komen bovenop het cao-akkoord dat al eerder door NU’91, die mede voor de NVDA onderhandelt, was bereikt. De andere bonden sluiten zich nu ook aan bij dat eerder bereikte cao-akkoord.

Nieuwe cao UMC wat betekent dat voor jou?

In september 2021 heeft onze cao onderhandelaar NU’91 een akkoord gesloten met de werkgevers van de academische ziekenhuizen. Wat dit voor doktersassistenten betekent hebben we inzichtelijk gemaakt in bijgevoegde infografic.

Ultimatum aan academische ziekenhuizen

De vakbonden en beroepsverenigingen stellen een ultimatum aan de academische ziekenhuizen. Werkgevers hebben tot 6 september om met een nieuw voorstel te komen, anders gaan de werknemers acties voeren. Het is een laatste kans voor de werkgevers voor een “eerlijk” cao-aanbod.

Bemiddelaar voor cao UMC’s

De NFU en de vakbonden schakelen een bemiddelaar in voor de onderhandelingen over een nieuwe cao UMC. Dit kreeg de NVDA te horen vanuit de onderhandelaars. Het streven is om medio juni tot een resultaat te komen.

Onderhandelingen cao UMC leveren geen akkoord op

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Universitair Medisch Centrum (UMC) hebben niet geleid tot resultaat. Werkgeversorganisaties hebben te kennen gegeven dat zij geen ruimte zien voor een structurele loonsverhoging.

Overleg onderhandelingen cao UMC’s

Vrijdag 15 januari hebben de cao-delegatie van de NFU en de vakbonden met elkaar overlegd over de cao voor de medewerkers van de universitair medische centra. Nu’91 vertegenwoordigt hierin de doktersassistenten namens de NVDA.

Cao-onderhandelingen umc’s gestart

De cao-delegaties van de NFU en de vakbonden zijn gestart met de onderhandelingen voor de cao voor de medewerkers van de universitair medisch centra. Op 11 december vindt het volgende overleg plaats.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg