Webinar ‘Samen Minder Suïcide’ - NVDA

Webinar ‘Samen Minder Suïcide’

Geen leuk onderwerp, maar voor doktersassistenten beslist heel nuttig: het webinar van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie op donderdag 1 februari 2024 van 15:00 tot 16:30 uur. Theaterproducent en presentator Albert Verlinde doet de aftrap van het webinar. Schrijf je nu in.

‘Samen minder suïcide’ is een netwerk van partijen en organisaties die midden in de samenleving staan en gedreven zijn om samen, grensoverstijgend suïcidepreventie verder te brengen. Er worden meerdere korte workshops gegeven. Je kunt kiezen uit:

• Pijler 1: In deze sessie neem je een kijkje achter de schermen van het online platform HoudMoed.nl, waarop mensen die te maken hebben (gehad) met (gedachten aan) zelfdoding verhalen van hoop en moed kunnen delen.

• Pijler 2: Wat is het verband tussen schulden en suïcidaliteit? In deze sessie gaan we daar dieper op in en gaan we in gesprek met een schuldhulpverlener en iemand met ervaring met schulden en suïcidaliteit.

• Pijler 3: Met behulp van deze sessie kunnen gemeenten een vliegende start maken met het opzetten van een lokaal actienetwerk voor suïcidepreventie met behulp van tools en een stappenplan.

• Pijler 4: Hier kom je meer te weten over de wetenschappelijk onderbouwde aanpak ‘STORM’, met als doel een depressie of suïcide bij jongeren vóór te zijn. Ook krijg je een inkijkje in de vier interventiemethoden die gebruikt worden binnen de STORM-aanpak.

• Pijler 5: In deze sessie word je meegenomen in de beweging ‘Samen Minder Suïcide: jongvolwassenen – van praten naar doen’ én volg je een onderdeel van de interactieve training suïcidepreventie.

• Pijler 6: Heb jij wel eens stilgestaan bij hoe gebouwveiligheid en design kan helpen bij het verminderen van zelfdodingen? In deze interactieve sessie leer je daar meer over!

• Pijler 7: De Landelijke Agenda valt uiteen in tientallen projecten, maar hoe meet/weet je wat de concrete effecten van deze projecten zijn? In deze sessie leer je hoe we de impact hiervan in kaart brengen.

Ja, ik meld mij aan