Voorzittersblog: Erkenning in het ziekenhuis - NVDA

Voorzittersblog: Erkenning in het ziekenhuis

Stel je eens voor: een ziekenhuis zonder doktersassistenten. Onmogelijk, toch? Doktersassistenten zijn de helden die ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat de patiëntenzorg van goede kwaliteit is.

Maar laten we eerlijk zijn, jullie positie binnen het ziekenhuis is vaak ondergewaardeerd en onderbelicht. In veel ziekenhuizen worden jullie over het hoofd gezien en zijn jullie niet betrokken bij het beleid.

Als NVDA willen we dat aanpakken. Daarom zijn we langere tijd bezig met het opbouwen van een netwerk in de ziekenhuizen. Een hele uitdaging, maar we boeken stapje voor stapje vooruitgang. Ons doel is vooral begrijpen wat doktersassistenten nodig hebben en wat wij als NVDA kunnen bieden.

Wat heb je als doktersassistent eigenlijk nodig in het ziekenhuis? In ieder geval erkenning, waardering en betrokkenheid bij het beleid. Jullie bieden waardevolle inzichten vanuit je dagelijkse praktijk en daar zouden de beleidsmakers in het ziekenhuis hun voordeel mee moeten doen. Het blijft me elke keer verbazen dat dit overal toch zo’n harde noot is om te kraken.

Als NVDA zijn we klaar om deze veranderingen te stimuleren. Samen met doktersassistenten, ziekenhuisbestuurders en beleidsmakers werken we eraan dat de inbreng van de doktersassistent wordt erkend en verankerd. Er is nog een weg te gaan, maar we gaan er zeker komen!

Laat me weten hoe jij dat ziet.

Linde Gonggrijp

Reageren? Stuur een mail naar:  linde.gonggrijp@nvda.nl