Praktijkvergoedingen BOL-stages wijzigen per 1 januari 2024 - NVDA

Praktijkvergoedingen BOL-stages wijzigen per 1 januari 2024

Voor het begeleiden van een BOL-student kunnen huisartsenpraktijken een vergoeding aanvragen. De hoogte van deze vergoedingen wijzigt per 1 januari 2024.

De praktijkvergoedingen voor BOL-studenten zijn nu als volgt:

  • € 115 bruto per maand voor stages gelijk aan of meer dan 15 uur per werkweek.
  • € 80 bruto per maand voor stages minder dan 15 uur per werkweek.De belangrijkste wijziging is dat er onderscheid gemaakt gaat worden tussen studenten in het eerste leerjaar en studenten in het tweede en derde leerjaar:

Praktijkvergoedingen per 1-1-2024

Vergoeding per stagiair bij 15 uur of meer per week:

Eerste leerjaar € 200 bruto p/m
Tweede of derde leerjaar € 100 bruto p/m

Vergoeding per stagiair bij minder dan 15 uur per week:

Eerste leerjaar € 140 bruto p/m
Tweede of derde leerjaar € 70 bruto p/m

Special Vergoedingen en subsidies

Meer weten over vergoedingen en subsidies rondom stages? Vanuit SSFH is er een special verschenen over dit onderwerp. In dit magazine worden onder andere de verschillende financiële compensaties die een praktijk kan aanvragen bij het in dienst nemen van stagiairs beschreven. Je kunt het magazine op de website van SSFH downloaden 

Draaiboek BOL-stages

Naast de special over vergoedingen en subsidies rondom stages is er speciaal voor BOL-stages een draaiboek samengesteld. Dit draaiboek is geschreven voor iedereen die aan de slag wil om het tekort aan stageplekken voor toekomstig doktersassistenten aan te pakken. In het draaiboek wordt de rol van een praktijkopleider beschreven en welke competenties hierbij belangrijk zijn. Daarnaast wordt er een stappenplan gegeven voor het aannemen van een BOL-student. Download het draaiboek BOL-stages op de website van SSFH.