Voorzittersblog: Werkplezier - NVDA

Voorzittersblog: Werkplezier

Valt het jullie ook zo op, dat het in de media vaak gaat over uitdagingen in de zorg? Er is sprake van personeelstekorten, een groeiende patiëntenlast, toenemende taken, bereikbaarheidsproblemen en een groeiende complexiteit in de zorgvraag van patiënten.

Daarnaast zien we helaas ook een stijging in agressie tegenover zorgprofessionals, wat een zorgwekkende trend is. En dan zwijg ik nog over de impact van commerciële partijen, die hopen geld te verdienen aan de patiënt als zorgconsument. Voor alle duidelijkheid; de NVDA is niet per definitie tegen commerciële initiatieven. Zolang ze maar bijdragen aan de maatschappelijke taak van de zorg en niet leiden tot hoge bedrijfswinsten op kosten van ons allemaal.

Gelukkig kan ik hier een positieve noot tegenoverstellen. In alle gesprekken die ik met jullie heb, komt altijd enthousiasme om de hoek kijken. Jullie beseffen dat je in het zorgteam cruciaal bent in het verlenen van toegankelijke en persoonlijke zorg. In alle gesprekken hoor ik altijd grote betrokkenheid, flexibiliteit en motivatie om bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van patiënten.

Dit is een geruststelling, want werkplezier is niet alleen van belang voor jullie zelf, maar voor de patiëntenzorg en de sector als geheel. Jullie staan in contact met alle patiënten en fungeren als de poortwachter die ervoor zorgt dat het hele systeem blijft draaien. Daarom moet de sector naast alle andere uitdagingen ook aandacht besteden aan het werkplezier van doktersassistenten. Als dát in het gedrang komt, worden de al bestaande uitdagingen in de sector alleen maar groter.

Bij de NVDA vinden we het belangrijk bij te dragen aan jullie werkplezier!

Heb jij tips over hoe je plezier houdt in je werk, of als je op dit moment misschien toch minder plezier ervaart? Aarzel dan niet om dit met ons te delen. Samen kunnen we werken aan een sector waarin werkplezier en kwalitatieve zorg hand in hand gaan.

Linde Gonggrijp,
Voorzitter NVDA

Reageren? Mail dan naar linde.gonggrijp@nvda.nl