JGZ-doktersassistent gevraagd - NVDA

JGZ-doktersassistent gevraagd

JGZ zoekt een doktersassistent voor het richtlijnen-cluster Opvoeden en ondersteunen. Interesse? Meld je aan vóór 28 maart 2023 bij Sietsche van Gunst: scholing@nvda.nl.

Wil je als JGZ-doktersassistent meedenken en adviseren hoe JGZ Richtlijnen herzien moeten worden? En lijkt het je interessant om samen met experts te discussiëren over de beste aanbevelingen voor jouw vakgebied? Meld je dan aan als lid voor een van de 5 clusterwerkgroepen! De deadline voor aanmelding voor de clusterwerkgroep ‘Opvoeden en ondersteunen’ is 28 maart 2023.

Daarna komen er nog 4 clusterwerkgroepen. Het is van belang dat er ook doktersassistenten zitten in alle clusterwerkgroepen.

Op termijn zoeken we ook leden voor de clusters:

  • Voeding en groei – start begin 2024
  • Psychosociaal en gedrag – start begin 2024
  • Het lichaam – start 2024/2025
  • Ontwikkeling en zintuigen – start 2024/2025

Werkzaamheden clusterwerkgroep

Als lid van de clusterwerkgroep ga je aan de slag met het:

  • meelezen en adviseren bij het ontwikkelen/herzien van alle JGZ richtlijnmodules in het cluster
  • adviseren welke JGZ richtlijnmodules binnen het cluster een update nodig hebben
  • afstemmen met de overkoepelende clusterstuurgroep
    (De stuurgroep heeft de regie over de ontwikkeling en het onderhoud van de richtlijnmodules in de clusters. Zij behouden o.a. het overzicht over de JGZ Richtlijnmodules in de vijf verschillende clusters, beoordelen de actualiteit van de richtlijnmodules en prioriteren welke richtlijnmodules worden herzien of nieuw ontwikkeld.)
  • afstemmen met je achterban en beroepsvereniging

Welke inzet verwachten we?

Een clusterwerkgroep komt gemiddeld 5-6 keer per jaar bijeen. Deze bijeenkomsten zijn afwisselend fysiek en digitaal. Elke bijeenkomst neemt zo’n 2-3 uur in beslag met 2 uur voorbereidingstijd. Op jaarbasis betekent dit een inzet van ongeveer 30 uur. Je verbindt je 3 tot 6 jaar aan de clusterwerkgroep.

Wat ontvang je voor je inzet?

Je krijgt vacatievergoeding voor deelname aan de werkgroep, dit is een vergoeding per deelgenomen bijeenkomst incl. voorbereidingstijd. Deze vergoeding gaat naar je organisatie wanneer je deelneemt vanuit je werkuren. Neem je deel vanuit eigen tijd dan ontvang je de vergoeding persoonlijk.

De komende jaren zetten we alle JGZ-richtlijnen om in richtlijnmodules. Om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zijn de richtlijnen ingedeeld in clusters. Voor nu zijn we vooral op zoek naar werkgroepleden voor het cluster ‘Opvoeden en ondersteunen’. Interesse doorgeven voor de andere clusterwerkgroepen is natuurlijk ook mogelijk.

Benieuwd naar welke richtlijnen in welk cluster zijn opgenomen? Bekijk de indeling.

Waar kun je je aanmelden?

Stuur een e-mail naar scholing@nvda.nl

Vragen of meer informatie?

Stuur een e-mail naar richtlijn@ncj.nl

Zie ook