Ervaringen delen tijdens online sessie ziekenhuizen en doktersassistenten - NVDA

Ervaringen delen tijdens online sessie ziekenhuizen en doktersassistenten

Van elkaar leren en kennis delen. Dat was het doel van een online sessie met 9 ziekenhuizen, georganiseerd door de NVDA Expertgroep Ziekenhuizen. “Een belangrijke eerste stap.”

Doktersassistenten die in ziekenhuizen werken, hebben over het algemeen dezelfde uitdagingen. Maar hoe kom je daarachter? En belangrijker, hoe zorg je ervoor dat doktersassistenten in de ziekenhuizen niet steeds zelf het wiel hoeven uit te vinden?

Deze vragen waren de aanleiding voor een eerste online bijeenkomst. Doktersassistenten en hun managers uit 9 ziekenhuizen troffen elkaar online. Zij willen graag inzicht in de vraagstukken waar doktersassistenten en managers van de poli’s tegenaan lopen.

De belangrijkste vraagstukken die werden genoemd:

• Bevoegd en Bekwaam: wat betekent dit precies voor de rol van doktersassistenten?
• Functieverandering en opleiding: hoe kunnen we aansluiten bij de veranderende behoefte van het werkveld?
• Functieverandering en cao: welke invloed heeft dit op het FWG?
• Digitalisering: hoe kunnen we doktersassistenten up to date houden bij het proces van digitalisering?

Aan de slag

Menkelien Sikkema, beleidsmedewerker ziekenhuizen bij de NVDA: ‘’Dit zijn ook gelijk de onderwerpen waar we de komende tijd samen mee aan de slag gaan. Kortom, deze bijeenkomst was een belangrijke eerste stap voor meer samenwerking.”

De NVDA Expertgroep Ziekenhuizen is blij met de positieve sfeer en het enthousiasme van de deelnemers. In 2024 organiseren we de volgende online sessie, de precieze datum volgt.

Doe mee!

Ben jij doktersassistent in een ziekenhuis? Meld jezelf én je manager dan aan via menkeliensikkema@nvda.nl. Heb je vooraf vragen over de bijeenkomst, ook dan kun je terecht bij Menkelien.