Opinieleiderschapsprogramma - NVDA

Opinieleiderschapsprogramma

Komende zomer gaat het opinieleiderschapsprogramma voor NU’91-leden van start. In dit programma werken we aan het versterken van jouw zichtbaarheid en zeggenschap. Juist nu is het belangrijk om in de schijnwerpers te blijven staan. Het programma helpt je om (op de juiste momenten) leiderschap te tonen in jouw organisatie én in het publieke debat.

Dat is belangrijk. Want wie anders weet beter wat jouw dagelijkse werk inhoudt? Bovendien heb jij de unieke kennis en ervaring vanuit de praktijk.

Uit onderzoek uit de VS blijkt echter dat zorgprofessionals in slechts vier procent van de media-uitingen over zorggerelateerde onderwerpen aan het woord zijn of geciteerd worden.

Programma

In dit programma leer je hoe je meer invloed krijgt op de zorg en op je werk. Met experts in het veld ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden en leer je omgaan met verschillende belangen. Ook leer je je verhaal goed neer te zetten, zodat anderen weten wat jouw werk inhoudt.

Na deelname ben je ambassadeur van de beroepsgroep. Zo kun je jouw opgedane kennis en ervaring inzetten voor betere zorg, zichtbaarheid en imago van jouw beroep. Het programma bestaat uit vijf modules over een periode van vijf maanden. Het programma start op 4 en 5 juli met een tweedaagse module inclusief overnachting, zodat we de tijd hebben voor kennismaking en verkenning van jullie opinieleiderschap.

NU’91 heeft dit programma samen met Fontys Hogescholen opgezet. Je kunt je op deze pagina ook aanmelden.

Vragen over het programma?

Stuur dan een mail naar w.hopmans-eijkman@nu91.nl

Zie ook