Onderzoek NIVEL naar positie, rol en taken van doktersassistenten - NVDA

Onderzoek NIVEL naar positie, rol en taken van doktersassistenten

De Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) heeft het NIVEL opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren naar de visie van werkgevers en leidinggevenden over de positie, rol en taken van doktersassistenten. Dit onderzoek naar de toekomst positie, rol en taken van doktersassistenten is nog niet eerder uitgevoerd en wordt gehouden in huisartsenpraktijken, ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra.

Op 5 april ontvangen werkgevers, leidinggevenden van doktersassistenten in heel Nederland een vragenlijst om in te vullen. Juist nu de druk op de zorg hoog is, is het belangrijk een goed beeld te krijgen van de visie van leidinggevenden en werkgevers.

Hoe meer deelnemers, hoe betrouwbaarder we de visie en ervaring van leidinggevenden op de positie, rol en taken van de doktersassistent kunnen beschrijven. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten. De enquête kan worden onderbroken en later verder worden ingevuld.

Er is een oproep en uitleg aan alle praktijkhouders en praktijkmanagers in Nederland om mee te doen (pdf).

Rapport

De resultaten van de enquête worden gepubliceerd in een rapport dat in juli van dit jaar zal verschijnen. De inzichten worden onder andere gebruikt bij het opstellen van plannen om het beroep van doktersassistent aantrekkelijker te maken en te houden. De NVDA neemt met dit onderzoek het voortouw, samen met andere organisaties in de gezondheidszorg.

Geen e-mail ontvangen?

Heeft jouw leidinggevende de e-mail van NIVEL niet ontvangen en wil hij of zij deelnemen aan deze belangrijke enquête? Stuur dan een mail naar: doktersassistent@nivel.nl.

Wij hopen dat veel leidinggevenden en werkgevers het belang van het onderzoek onderschrijven en bereid zijn de vragenlijst in te vullen.

Alvast hartelijk voor de medewerking!
Bestuur NVDA.

Zie ook