Foto-applicatie Sendi verlaagt werkdruk huisartsen - NVDA

Foto-applicatie Sendi verlaagt werkdruk huisartsen

Medi-Link lanceert Sendi, waarmee huisartsen, triagisten en praktijkassistenten fotoconsulten en behandeladviezen kunnen geven. De inzet van Sendi kan het aantal overbodige fysieke praktijkconsulten aanzienlijk reduceren zonder de zorgkwaliteit tekort te doen.

De applicatie onderscheidt zich van conventionele fotoconsult-oplossingen door zeer hoog gebruiksgemak voor patiënten; voor de arts en triagist is de techniek met geïntegreerde zoom en beeldverbetering doorslaggevend. De ontwikkeling van Sendi is rechtstreeks gebaseerd op ervaringen uit de huisartsenpraktijk.

Bruikbaar voor iedereen

Sendi biedt online fotoconsult via een optimaal beveiligd platform. Met Sendi kan de patiënt hoge-resolutie foto’s uploaden via een afgeschermde, eenmalige link. Uitgangspunt is dat iedereen met Sendi moet kunnen werken – ongeacht leeftijd, achtergrond of nationaliteit. De applicatie is dan ook zo eenvoudig ingericht dat ook de niet-digitaalvaardige patiënt ermee kan werken. Aanwijzingen en begeleiding verlopen via sms. Er is keuze uit twaalf talen.

Ingebouwde beeldverbetering

Bijzonder aan Sendi zijn ook de geavanceerde mogelijkheden van beeldbeoordeling. Mede dankzij de geavanceerde zoomfunctie en de ingebouwde digitale beeldverbetering kan de arts of triagist een goede beoordeling maken van de ingangsklacht. Ook is het fotoconsult in te zetten als verrijking van de triage.

Is de diagnose duidelijk, dan ontvangt de patiënt een behandeladvies en eventueel voorgeschreven medicatie. Ook kan de arts of triagist op basis van de beelden beslissen dat praktijkbezoek noodzakelijk is. Sendi voldoet aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy (AVG); zo worden alle gegevens op de juiste wijze geregistreerd en verwerkt.

Zie ook