Digitaal labformulier bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker - NVDA

Digitaal labformulier bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Vanaf september 2022 kunnen alle  huisartspraktijken voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker een digitale aanvraag doen. Deze week zijn de overeenkomsten met de leveranciers getekend. Een mooie en belangrijke mijlpaal! Bevolkingsonderzoek Nederland is blij dat de handtekeningen zijn gezet. 

Bevolkingsonderzoek Nederland is blij dat de handtekeningen zijn gezet. Na een zorgvuldige voorbereiding, met een aantal succesvol doorlopen pilots die we onder andere samen met de leveranciers, een aantal huisartsenpraktijken en een laboratorium hebben gedaan, is er een positief advies gegeven om de implementatie van een digitaal laboratoriumformulier te starten. De ondertekening is hierin de eerste stap.

Fase 1 – 1000 huisartsen

De 1e fase van de uitrol is gestart op 28 juni. In deze fase gaan de eerste 1000 huisartsen werken met het digitale bevolkingsonderzoek laboratoriumformulier. Zij kunnen ook nog met het papieren laboratoriumformulier werken. De betreffende  praktijken hebben hierover bericht ontvangen van Bevolkingsonderzoek Nederland.

Vanaf september kunnen alle huisartsenpraktijken gebruik maken van het digitale laboratoriumformulier. Hierover ontvangt u later meer informatie per post.

 

Digitaal aanvraag platform

De digitale aanvraag voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is mogelijk via het platform van ZorgDomein en VIPLive.
Als huisartsenpraktijk kiest u er zelf voor via welke leverancier u de aanvraag instuurt. En belangrijk om te vermelden: aan deze aanvraag zijn geen extra kosten verbonden.