Communiceren tijdens ziekte via een app - NVDA

Communiceren tijdens ziekte via een app

Hoor jij ook wel eens dat patiënten niet goed weten hoe ze kunnen communiceren over hun ziekte? Dat al die goed bedoelde appjes en telefoontjes simpelweg te veel zijn? Er is een nieuwe app, Stamps, voor mensen die wegens ziekte een emotionele tijd doormaken.

Stamps is een gratis app, beschikbaar in de App store en Google Play Store.

Stamps

In Stamps kan een patiënt op eenvoudige wijze een persoonlijk verhaal over ziekte en behandeling opschrijven en van foto’s voorzien. Via mail of WhatsApp nodigen ze met een unieke code familie, vrienden en kennissen uit om hun verhaal in de app te volgen.

Wat maakt het gebruik van de app zo prettig?

  • Je creëert heel eenvoudig een eigen veilige community waar geen reclame of nieuwsberichten tussendoor komen.
  • Je kunt zonder dat het veel tijd en energie kost familie, vrienden en kennissen informeren door op één plek op te schrijven hoe het met je gaat.
  • Gebruikers ervaren dat ze hun verhaal met aandacht van zich afschrijven en later makkelijk kunnen teruglezen (en dat werkt bewezen goed op gevoelens van welbevinden)
  • Doordat volgers in de app op diverse manieren hun medeleven kunnen uiten, zullen patiënten veel steun ervaren.
  • Volgers kunnen wanneer en waar het hun past de updates van hun dierbare lezen. Er is voor hun geen drempel om contact te onderhouden.

De organisatie Stamps

De sociale onderneming Stamps B.V. werd opgericht door Pien de Ruig en Tess van Logtestijn, moeder en dochter. Op basis van hun eigen ervaringen (Pien kreeg tot driemaal toe borstkanker) en daaropvolgend uitgebreid marktonderzoek, ontwikkelden zij de app Stamps.

Zie ook