Website gezondheidskloof.nl voor vaccinatievoorlichting - NVDA

Website gezondheidskloof.nl voor vaccinatievoorlichting

De website www.gezondheidskloof.nl is er om artsen en medisch studenten te koppelen aan instanties die behoefte hebben aan voorlichting.

Mensen die behoefte hebben aan voorlichting kunnen zich aanmelden. Zowel zij die willen helpen bij het geven van voorlichting in begrijpelijke of oorspronkelijke taal, als partijen zoals scholen, buurthuizen, kerken, moskeeën, etc. De website koppelt de partijen dan aan elkaar. Dan kunnen we we hopelijk snel een volgende stap kunnen maken met kleinschalige lokale voorlichting.

Volgens internist Robin Peeters en huisarts Shakib Sana mag een ‘informatiekloof niet leiden tot een gezondheidskloof. Om toegankelijke vaccinatie-informatie in kwetsbare wijken te verstrekken, hebben zij de handen ineen geslagen en de website www.gezondheidskloof.nl gelanceerd. Doel is om de vaccinatiebereidheid te vergroten en de gezondheidskloof te verkleinen.’

Website

Met name onder inwoners in kwetsbare wijken is de vaccinatiebereidheid lager dan in andere wijken. Door die constatering deden de internist en huisarts eind april de zorgbrede oproep voor een heldere en toegankelijke informatiecampagne over vaccinatie. De petitie kreeg veel aandacht en leidde tot lokale initiatieven voor vaccinatievoorlichting.

Op de website willen de twee initiatiefnemers toegankelijke informatie verspreiden in verschillende talen, zoals Arabisch, Bulgaars, Engels, Frans, Pools, Portugees, Papiaments, Roemeens en Turks.

Zie ook