Wat een hectisch jaar! - NVDA

Wat een hectisch jaar!

Wat hebben de doktersassistenten in de huisartsenzorg, in ziekenhuizen en andere werkvelden, – jullie dus – veel over zich heen gekregen in deze twee jaar waarin ons leven wordt beheerst door Covid-19 en alle maatregelen. Steeds maar weer moeten meebewegen en met creativiteit de gaten vullen om de zorg zo goed mogelijk te blijven verlenen. Als echte poortwachters stonden jullie in de frontlinie om patiënten op te vangen en te woord te staan. Door uitval van collega’s, extra vaccinatiehulp en uitgestelde zorg raakt de rek er overal wel een beetje uit en dreigt een zorginfarct. En in ziekenhuizen zijn vele doktersassistenten op andere afdelingen ingesprongen zodat verpleegkundigen ingezet konden worden op covid afdelingen. Er wordt een continue flexibiliteit van jou en je collega’s gevraagd en daar hebben we heel veel bewondering voor.

 

De NVDA blijft voor jullie belangen opkomen

We hebben als NVDA vaak onze zorg met jullie gedeeld. Maar ook regelmatig met werkgevers, het Sociaal Fonds, het ministerie, in de media contact gehad en op social media onze zorgen geuit. Maar corona laat zich niet beïnvloeden door onze mening. Want we zitten wederom in een nieuwe lockdown, het land is weer op slot, voorlopig tot 14 januari 2022. Laten we hopen dat deze lockdown zijn vruchten afwerpt en de boostercampagne zijn werk doet.

 

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Ik wens ons allemaal toe dat 2022 nieuwe inspiratie brengt, echte waardering van werkgevers voor het vele werk dat jullie verzetten om de praktijk en de poli’s draaiende te houden. Ik dank jullie voor de vele reacties, vragen en mails. Blijf dat doen, vertel ons wat er op de werkvloer gebeurt of waar je tegenaan loopt! Laten we niet bij de pakken neerzitten maar als beroepsgroep en zorgverleners samen nog meer opstaan en bouwen aan een stevige positie.

Namens het bestuur en bureau wens ik jou en jullie van harte mooie Kerstdagen toe en een goede jaarwisseling.

Een warme groet,

Jellie Klaver
directeur NVDA