Vaccineren van huisartsen en spoedzorgmedewerkers start nog deze week - NVDA

Vaccineren van huisartsen en spoedzorgmedewerkers start nog deze week

Deze en volgende week worden de huisartsen en het personeel betrokken bij directe COVID-spoedzorg gevaccineerd. Door de snelle opkomst van de Britse variant van het coronavirus is nu toch gekozen om alle huisartsen in de komende twee weken te vaccineren met het Moderna-vaccin.

Eerder nog had minister de Jonge aangegeven dat huisartsen en genoemd personeel geen voorrang zouden krijgen. Overige zorgverlenende medewerkers in de huisartsenzorg worden zoals afgesproken gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin, naar verwachting in de tweede week van februari.

De huisartsen hebben een belangrijke rol in de COVID-pandemie, zowel bij de zorgverlening aan patiënten als ook in de uitvoering van de vaccinatiestrategie van het kabinet.

Vaccinatie met het Moderna-vaccin

Alle huisartsen en het personeel betrokken bij directe COVID-spoedzorg kunnen zich deze week en volgende week kunnen laten vaccineren met het Moderna-vaccin. Dit gaat om ongeveer 15.000 huisartsen en spoedzorgmedewerkers. Naar verwachting zullen genoemde zorgverleners de komende twee weken gevaccineerd kunnen worden.

Overige zorgverlenende medewerkers in de huisartsenzorg

Voor de overige 23.000 zorgverlenende medewerkers in de huisartsenpraktijk blijft de eerdere afspraak van kracht. Zij zullen met het vaccin van AstraZeneca gevaccineerd worden vanaf het moment dat huisartsen hun doelgroepen daar zelf mee gaan vaccineren. Beschikbaarheid van AstraZeneca wordt in de eerste helft van februari verwacht. Zij kunnen zich met AstraZeneca laten vaccineren zodra de huisartsen hun doelgroepen daar zelf mee gaan vaccineren.

Zie ook

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8604″ order=”desc”]