Vaccinatiebewijs via huisarts – voor wie en hoe? - NVDA

Vaccinatiebewijs via huisarts – voor wie en hoe?

Het ministerie van VWS heeft een handleiding gemaakt voor huisartsenpraktijken met uitleg hoe de ‘uitzonderingsroute voor vaccinatiebewijzen’ verloopt en welke stappen een huisarts kan zetten als een patiënt aanklopt voor een vaccinatiebewijs.

In het bericht van de LHV staan u deze en andere materialen met tips van de LHV hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan.

Op 1 juli lanceert de overheid een webportaal HKVI, waarmee vaccinatie-uitvoerders een bewijs van volledige vaccinatie kunnen aanmaken specifiek voor die patiënten die daar niet via de CoronaCheck zelf aan kunnen komen. Als huisarts heeft u hiermee te maken als patiënten die u heeft gevaccineerd niet in het RIVM-register staan. Dat RIVM-register (CIMS) is gekoppeld aan de CoronaCheck, waarmee mensen zelf een vaccinatiebewijs kunnen verkrijgen. Leest u daarover ook ons eerdere bericht.

Uitleg vanuit de overheid

Helaas zeer kort voordat huisartsen op 1 juli te maken gaan krijgen met vragen, heeft VWS verschillende instructiematerialen voor huisartsen gemaakt:

Het webportaal voor het verkrijgen van de vaccinatiebewijzen is pas op 1 juli in de lucht en te gebruiken.

Zie ook