NVDA wil gesprek met ministerie VWS over vaccinatie - NVDA

NVDA wil gesprek met ministerie VWS over vaccinatie

De NVDA wil in gesprek met het ministerie van VWS nu bekend is geworden dat er minder doses worden geleverd van het AstraZeneca vaccin. De NVDA wil nog steeds voorrang bij vaccinatie voor doktersassistenten en triagisten, omdat zij een cruciale rol vervullen in de (spoed)huisartsenzorg en onmisbaar zijn als poortwachters van de zorg.

Als zij uitvallen of in quarantaine moeten vanwege een coronabesmettting valt de zorg stil. Zoals nu is afgesproken in het vaccinatieschema worden doktersassistenten en triagisten gevaccineerd vanaf het moment dat huisartsen hun doelgroepen zelf het Astra Zeneca vaccin gaan vaccineren. De beschikbaarheid van AstraZeneca wordt in de eerste helft van februari verwacht. Er vanuit gaande dat het wordt goedgekeurd.

Ongerust

Nu er tot 60% minder doses worden geleverd, houdt de NVDA haar hart vast en is ongerust. Wij vinden het tijdstip van vaccinatie sowieso te laat, maar het is absoluut onaanvaardbaar dat door minder doses vaccin, doktersassistenten en triagisten nog later worden gevaccineerd. Om die reden hebben wij een gesprek gevraagd met het ministerie van VWS om goed onderbouwd voor het belang van snelle vaccinatie van doktersassistenten en triagisten te pleiten. De vele reacties op onze oproep deze week aan leden om onveilige situaties te melden, tonen alleen al aan dat snelle vaccinatie de hoogste prioriteit heeft!

Zie ook

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8604″ order=”desc”]