NVDA ondersteunt oproep voor een begrijpelijke voorlichtingscampagne over de coronavaccinatie. - NVDA

NVDA ondersteunt oproep voor een begrijpelijke voorlichtingscampagne over de coronavaccinatie.

Vandaag hebben huisarts Shakib Sana en internist Robin Peeters een oproep gepubliceerd aan het ministerie van VWS om te komen met een duidelijke en voor iedereen begrijpelijke voorlichtingscampagne over de coronavaccinatie. Je kunt ook zelf de oproep ondersteunen.

De NVDA ondersteunt deze oproep van harte. Op de oproep staat ook ons logo. De zorgen over de lage opkomst in sommige gebieden is een zorg van ons allemaal. We hebben de oproep binnen bestuur en bureau besproken en deze oproep wordt breed herkend en ondersteund. We maken ons zorgen over de lage opkomst in sommige wijken. We willen dat mensen worden bereikt met betrouwbare informatie en dat de overheid zich daarvoor inzet en niet steeds wisselt van boodschap.

Met verbazing hebben wij het interview in het AD met Jaap van Delden van het RIVM gelezen. Daarin wordt het beeld geschetst dat de inzet van AstraZeneca nauwelijks nog nodig zou zijn in de vaccinatiestrategie en dat je beter kunt wachten. Een stuitend voorbeeld van het scheppen van nog meer verwarring.

Zie ook