Minister komt afspraken over vaccineren huisartsenteam niet na - NVDA

Minister komt afspraken over vaccineren huisartsenteam niet na

Ondanks de afspraken heeft minister De Jonge besloten dat het huisartsenteam in januari niet met voorrang wordt gevaccineerd. ‘Écht onbegrijpelijk’, aldus NVDA-voorzitter Kees Gillis.

De NVDA heeft in december intensief gesproken met de LHV over het met voorrang vaccineren van doktersassistenten en triagisten die een taak hebben in de spoedzorg rondom COVID-19. De LHV heeft mede namens ons onderhandeld bij het ministerie. Het ministerie van VWS heeft daarop besloten dat ook het huisartsenteam met prioriteit zal worden gevaccineerd. Eerder had het ministerie van VWS nog bevestigd dat het huisartsenteam met prioriteit wordt gevaccineerd.

Ondanks de afspraken die hierover met VWS zijn gemaakt, heeft minister De Jonge besloten niet te zorgen dat het huisartsenteam in januari kan worden gevaccineerd. ‘Écht onbegrijpelijk’, aldus voorzitter Kees Gillis. ‘Doktersassistenten zijn de poortwachters van de zorg en de minister laat doktersassistenten en triagisten hiermee in de kou staan. Het gaat om een relatief kleine groep en er worden wekelijks voldoende vaccins in Nederland geleverd om deze zorgverleners in de frontlinie te beschermen en daarnaast ook voldoende vaccins over te hebben voor de kwetsbare ouderen. Door de Britse en Zuid Afrikaanse variant van het virus wordt de bescherming van het huisartsenteam nog belangrijker’.

De NVDA kijkt samen met werkgevers wat er aan deze onverkwikkelijke situatie kan worden gedaan richting ministerie, omdat het vaccineren van het huisartsenteam nu op de lange baan gaat.

Zie ook

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8604″ order=”desc”]