IZZ compenseert eigen risico van zorgmedewerkers met (Long) COVID - NVDA

IZZ compenseert eigen risico van zorgmedewerkers met (Long) COVID

Om zorgmedewerkers extra te steunen in deze coronatijd compenseert IZZ de zorgmedewerkers met een collectieve IZZ Zorgverzekering ook in 2022 met het verplichte eigen risico van € 385 na corona.

Daarnaast kunnen zorgmedewerkers die dit in 2021 al deden, dit komend jaar opnieuw doen als zij kampen met ernstige (Long) COVID klachten en zijn verwezen naar de regeling vanuit de overheid ‘Paramedische herstelzorg na COVID-19’.

Compensatie

Heb jij corona opgelopen door je werk in de zorg? Stichting IZZ vindt het onterecht als je daarvoor zelf zorgkosten moet maken. Daarom compenseren zij eenmalig de kosten van jouw eigen risico (tot maximaal €385) wanneer je een IZZ Zorgverzekering hebt.

Niet alleen in 2022, maar ook als je in 2021 een IZZ Zorgverzekering had. Nieuw in 2022 is een extra Eigen Risico Compensatie voor zorgmedewerkers die kampen met ernstige klachten en/of Long-COVID en, op verwijzing Paramedische Herstelzorg krijgen.

Wanneer kan ik de Eigen Risico Compensatie aanvragen?

[besloten]

Je kunt een aanvraag doen nadat de zorgverzekeraar het verplicht eigen risico bij je in rekening heeft gebracht. Voor de beoordeling van je aanvraag werken we samen met een onafhankelijk expert (met medisch beroepsgeheim).

Aanvragen

[/besloten]

Zie ook